Skip links

Projecten

Vital Cities Challenges

Vital Cities Challenges

Tegenwoordig stijgen in veel steden de gezondheidsproblemen, de kosten voor de gezondheidszorg en de ziektelast. Deze stijging is te wijten aan onder andere vergrijzing en toenemende fysieke inactiviteit. Volgens de Wereldgezondheidszorg is een vitale stad zich bewust van de huidige gezondheidsproblemen en streeft deze naar de verbetering van de gezondheid. Met de Vital Cities Challenges hebben we Europese steden hierbij ondersteund. Het doel van de Vital Cities Challenges was ervoor zorgen dat ‘actief en gezond’ de nieuwste trend wordt. Deze nieuwe trend moet ervoor zorgen dat er een stijging plaats vindt voor het collectieve welzijn van de samenleving.

Een Vital Cities Challenge is een campagne rondom de gelijknamige app die in 2022-2022 in 4 Europese steden is uitgerold. De app stelt burgers in staat een vitalere levensstijl na te streven middels persoonlijke inzichten, leren en plezier. De Vital City Challenges werden lokaal vormgegeven en bevatten een combinatie van online en offline evenementen voor alle leeftijden en voor elk activiteitenniveau.

Details

Status:
Afgerond

Partners:
Kinetic Analysis
Vrije Universiteit Brussel
ACES Europe

27 februari 2023

Info@innobeweeglab.nl

Productontwikkeling

Website VCC

Het vitaliteitsplatform gaf mensen inzicht in hun persoonlijke gezondheid en vitaliteitsdomeinen. Tevens werd er gebruik gemaakt van challenges en battles waarbij bijvoorbeeld wijken met elkaar vergeleken werden voor wat betreft hun activiteitenniveau. Voor de projectpartners bood het platform de mogelijkheid voor nader onderzoek en analyses op het gebied van het menselijk welzijn. Hoe verhouden activiteitenpatronen zich bijvoorbeeld tot slaappatronen?

In dit project had InnoBeweegLab de rol van uitvoerende partner. Kinetic Analysis was penvoerder en leverde de app. Samen met Kinetic Analysis en de steden zelf zorgde we voor campagnes op maat in Sofia (Bulgarije), Emmen (Nederland), Fuenlabrada (Spanje) en Trnava (Slowakije). Samen met de Vrije Universiteit Brussel verzorgde InnoBeweegLab ook de effectmetingen in dit project. Projectpartner ACES Europe coördineert tot slot de kennisdisseminatie.

Dit Erasmus+ project werd ontwikkeld vanuit het EPSI-netwerk, waarin wij via het cluster Sports & Technology participeren.

Dit project is eind 2022 afgerond.

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl