Skip links

Projecten

Urban Sportpark

Monitoring Urban Sportpark

Inzicht krijgen in het beweegeffect van het Urban Sportpark aan de hand van kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het gebruik.

Op het terrein van voormalig Sportpark ’t Schoot heeft de gemeente Eindhoven sinds 2 jaar het Urban Sportpark aangelegd. Er is een verscheidenheid aan sport- en beweegmogelijkheden, waaronder diverse urban plekken zoals calisthenics, survival- en freerun en een pumptrack. Ook is er een speeltuin voor kinderen en beweegtoestellen voor de individuele sporter. Een multifunctioneel park met sport- en beweegmogelijkheden maar ook ruimte voor groen en ontspanning. Het Urban Sportpark lijkt ontzettend populair, dagelijks zijn er mensen te vinden; om te sporten, te spelen of de hond uit te laten.

Echter heeft de gemeente Eindhoven geen zicht op hoe populair het park nu echt is: welke doelgroepen komen er naar het park toe? Wanneer bezoeken zij het park? En wat zijn hun ervaringen, wensen en behoeften? Om beter inzicht te krijgen in het beweegeffect van het Urban Sportpark zullen wij kwalitatief en kwantitatief onderzoek doen naar het gebruik van het park.

Gedurende 1 jaar zal er door middel van technologie (sensoren bij de 6 ingangen van het park) worden gemeten hoeveel mensen het park bezoeken en op welke momenten zij dit doen. Door middel van een (live) dashboard worden piekuren en trends bepaald, waarbij rekening wordt gehouden met de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Daarnaast zullen we in het voor- en najaar observaties uitvoeren. Hiermee krijgen we een beter inzicht in de verschillende gebruikersgroepen die het park bezoeken en welke onderdelen van het park zij met name gebruiken. Bovendien worden gebruikers op dat moment bevraagd naar hun ervaringen en beweegredenen. Met het advies kan de gemeente Eindhoven de faciliteiten en programmering beter aanpassen op de gebruikersgroepen.

Tussentijdse resultaten
‘46% geeft aan dat hij/zij meer is gaan bewegen’. In september is InnoBeweegLab (in opdracht van de gemeente Eindhoven) gestart met een kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het (beweeg)effect van het Urban Sportpark in Eindhoven. De eerste resultaten zijn bekend! Het park is ontzettend populair, gemiddeld komen er 490 bezoekers per dag en zij beoordelen het park met een 8,3. Tot en met september monitort InnoBeweegLab de bezoekersaantallen (24/7), in het voorjaar gaan we opnieuw in gesprek met de bezoekers.

Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk de factsheet of neem contact met ons op!

Details

Status:
Lopend

Partners:
Gemeente Eindhoven

20 september 2022

Maxime@innobeweeglab.nl

Beweegonderzoek

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl

Chat openen
Hallo! 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!