Skip links

Projecten

Urban Sportpark

Monitoring Urban Sportpark

Inzicht krijgen in het beweegeffect van het Urban Sportpark aan de hand van kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het gebruik.

Op het terrein van voormalig Sportpark ’t Schoot heeft de gemeente Eindhoven sinds 2 jaar het Urban Sportpark aangelegd. Er is een verscheidenheid aan sport- en beweegmogelijkheden, waaronder diverse urban plekken zoals calisthenics, survival- en freerun en een pumptrack. Ook is er een speeltuin voor kinderen en beweegtoestellen voor de individuele sporter. Een multifunctioneel park met sport- en beweegmogelijkheden maar ook ruimte voor groen en ontspanning. Het Urban Sportpark lijkt ontzettend populair, dagelijks zijn er mensen te vinden; om te sporten, te spelen of de hond uit te laten.

Echter had de gemeente Eindhoven geen zicht op hoe populair het park nu echt is: welke doelgroepen komen er naar het park toe? Wanneer bezoeken zij het park? En wat zijn hun ervaringen, wensen en behoeften? Om beter inzicht te krijgen in het beweegeffect van het Urban Sportpark heeft InnoBeweegLab kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan naar het gebruik van het park.

Gedurende 1 jaar hebben we door middel van technologie (sensoren bij de 6 ingangen van het park) gemeten hoeveel mensen het park bezochten en op welke momenten zij dit deden. Door middel van een (live) dashboard werden piekuren en trends bepaald, waarbij rekening werd gehouden met de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Daarnaast zijn er in het voor- en najaar observaties uitgevoerd. Hiermee kregen we een beter inzicht in de verschillende gebruikersgroepen die het park bezochten en welke onderdelen van het park zij met name gebruikten. Bovendien werden gebruikers op dat moment bevraagd naar hun ervaringen en beweegredenen. Met het advies dat is opgeleverd kan de gemeente Eindhoven de faciliteiten en programmering beter aanpassen op de gebruikersgroepen.

Het project is eind september 2023 afgerond. Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk de factsheet, download het rapport of neem contact met ons op!

Details

Status:
Afgerond

Partners:
Gemeente Eindhoven

Oktober 2023

Lars@innobeweeglab.nl

Beweegonderzoek

Download het rapport!

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl