Skip links

Projecten

Sportcampus De Braak

Sportcampus De Braak

Een innovatieve, vitale, beweegvriendelijke leefomgeving realiseren op Sportcampus De Braak in Helmond.

De gemeente Helmond creëert op De Braak een nieuw sport- en (be)leefcampus waar onderwijs, gezondheid, breedte- en topsport samenkomen. Op deze plek ontstaan kansen voor talentontwikkeling, gezondheid, sociale cohesie en duurzaamheid. Bovendien biedt de campus gemeente Helmond volop perspectief om uit te groeien naar een krachtige, vitale stad met een inclusieve, duurzame samenleving.

De gemeente Helmond wil met de Sportcampus een divers en samenhangend aanbod ontwikkelen dat mensen uit de stad en vooral de vier omliggende wijken uitdaagt tot meer sporten, spelen, bewegen, leren, ontmoeten en verbinden.

InnoBeweegLab werkte binnen dit project samen met Bravoere. InnoBeweegLab hield zich met name bezig met het behoefte onderzoek, daarbij zijn we de wijk in gegaan om de wensen en behoeften onder de bewoners en stakeholders op te halen. Daarnaast gaven we advies over de monitoringsprotocollen. Bravoere richtte zich vooral op de inventarisatie, analyse en organisatorische vormgeving incl. ontwikkeling. Beide partijen fungeerde voor iedere fase als projectleider. Onderstaande werd opgeleverd:

  • Adviesrapportage met visuele kansenkaart
  • Projectvoorstel met samenwerkingsafspraken (organisatorisch)
  • Prestatieplan met uitvoeringsprogramma.
  • Conceptontwerp met aanvullende fysieke oplossingen
  • Een plan van aanpak met beschreven monitoringsprotocollen

Details

Status:
Afgerond

Partners:
Gemeente Helmond
Bravoere

Maart 2023

Lars@innobeweeglab.nl

Beweegonderzoek

Behoefte onderzoek

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl