Effective Academic Writing 3 The Essay Format Pay To Do Esl Critical Analysis Essay God S Love For Us Essay Prompts Essay Correction Ww

Moby de speelkoepel

3 februari 2019

Dit project is inmiddels afgerond, nieuwsgierig naar de resultaten? Lees het hier.

Een speelkoepel die kinderen uitnodigt om op een interactieve manier samen te bewegen in de openbare ruimte.

In mei opende het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de challenge: buiten spelen. Hier kregen aanvragers de kans om 40.000 euro binnen te halen om daarmee hun concept uit te werken tot een markt klaar product. Op 17 mei namen wij met de Vitality Innovation Kitchen het initiatief om negen potentiële aanvragers “klaar te stomen” voor de challenge aanvraag… En met resultaat!

Eén van de deelnemers uit ons begeleidingstraject: Novasports Sport en Beweeg, is met het project Trigloo ‘de interactieve speelkoepel’ één van de vier winnaars geworden van de VWS-challenge. De speelkoepel nodigt kinderen op een interactieve manier uit samen te bewegen in de openbare ruimte. Middels led-lichten en geluiden die via sensoren reageren op beweging worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd. Zo kunnen er verschillende sport- en spelvormen gespeeld worden. De interactieve speelkoepel is voorzien van technologie én krijtverf maar is ook leverbaar zónder technologie.

Met veel enthousiasme ondersteunt InnoSportLab Sport en Beweeg Novasports om de speelkoepel nog meer te digitaliseren en technologisch interactief te maken. De prototyping van het technische gedeelte doen we samen met de I-Connect. Daarnaast coördineren we de gebruikerstesten voor kinderen en pedagogen om tot geschikte interactieve spelvormen te komen. Ook bij het zetten van de eerste stappen naar de markt bieden wij Novasports ondersteuning.

Het project wordt (mede)gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en  is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Andere betrokken organisaties zijn Sportinnovator, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Vereniging Sport en Gemeenten en ZonMw.