Skip links

Projecten

Pop-ups Eindhoven (SportContrainer)

SportContrainer

In 2022 startte de Gemeente Eindhoven met de uitvoering van pilots voor Sport & Beweeg Pop Ups, met als doel Eindhovenaren meer in beweging te brengen. Één van deze Pop-Ups is de SportContrainer van Nijha, een fysieke (zee)container die specifiek is ontworpen als sporttoestel en tevens sportmateriaal faciliteert. De plaatsing van de SportContrainer gaat hand in hand met activatie door lokale organisaties, waaronder buurtsportcoaches en wijkbetrokkenen. Daarnaast hebben buurtbewoners de mogelijkheid om op eigen initiatief gebruik te maken van de SportContrainer.

Tussen 2022 en 2024 staat de SportContrainer tijdelijk op drie verschillende locaties in Eindhoven. Met deze pilot wil de gemeente inzicht krijgen in de meerwaarde van een Pop Up op het gebruik en de beleving van de openbare ruimte.

InnoBeweegLab heeft een monitoringsonderzoek uitgevoerd door middel van:

  • 24/7 Monitoring: Het HuSense-monitoringsysteem ob.v. radartechnologie, geeft inzicht in het aantal personen en de tijdstippen waarop de SportContainer wordt gebruikt.
  • Observeren: Door middel van observaties worden de kenmerken van de doelgroep in kaart gebracht.
  • Vragenlijsten afnemen: Vragenlijsten over gebruikerservaringen zijn zowel fysiek in de wijk als digitaal verspreid en afgenomen.

Details

Status:
In afronding

Partners:
Gemeente Eindhoven
Husense

Juli 2024

Fleur@innobeweeglab.nl

Monitoringsonderzoek

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl