PLAYCE velden

20 september 2021

Vernieuwende veldontwerpen die veelzijdig toepasbaar zijn en zowel topsport als (on)georganiseerde breedtesport stimuleren.

Athletic Skills Model (ASM) en Recreational Systems International (RSI) moedigen sport & bewegen aan door hier op een vernieuwende manier naar te kijken. Met de 10 grondvormen van bewegen willen zij zowel topsport als (on)georganiseerde breedtesport stimuleren. Om deze missie uit te dragen bouwen zij lokaal PLAYCE velden.

PLAYCE velden dragen de gedachtegang van ASM uit door met behulp van belijning, sportvelden en -toestellen een veelzijdige toepasbaarheid te creƫren. PLAYCE bestaat uit drie vaste veldontwerpen:

  • Sport (een aanvullend trainingsveldje voor (buiten) sportverenigingen)
  • X (grootste type PLAYCE veld dat wordt toegepast in de openbare ruimte. De X staat voor de 10 grondvormen van bewegen)
  • Padel (binnensport)

In combinatie met ASM cursussen aan lokale trainers wil ASM in samenwerking met de opdrachtgever gebruik en programmering op de PLAYCE velden stimuleren.

InnoSportLab Sport en Beweeg is gevraagd de gebruikerservaring en feedback van de PLAYCE velden in kaart te brengen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op 2 PLAYCE velden in Gorinchem (PLAYCE Sport) en Ede (PLAYCE X) waarbij wordt gekeken naar de setting waarin het PLAYCE veld is aangelegd (de demografische gegevens). Daarnaast wordt er feedback opgehaald bij de lokale trainers en gebruikers van de PLAYCE velden. De resultaten worden verwerkt in een adviesrapport voor het verder verrijken en optimaliseren van de PLAYCE velden.