Persuasive Literary Essay Essay 41 Casio Reflective Essay Writing In The First Person Means Glen Ellen Elementary School Vandalism Essay Collection Essay Literary Devices

PAMela: Public Activity Monitor

26 februari 2021

Met moderne technieken en methoden data vergaren over ontmoet- en beweeggedrag in de openbare ruimte.

De openbare ruimte is een belangrijk aspect voor een overheid, gemeente en haar bewoners. Daarnaast zien we een terugdringend aantal leden bij sportverenigingen en een toename aan behoefte om in de openbare ruimte te ontmoeten en bewegen. Momenteel zijn er al veel initiatieven en interventies in de openbare ruimte gaande. Hoe meet je het effect van deze initiatieven en hoe worden deze ervaren?

Voor het project PAMela zijn we om tafel gegaan met Intemo en gebruiken we technologie van Numina welke gecertificeerd is volgens de standaarden van de privacy wetgeving. Één sensor observeert een gebied van 4 tot 40 meter ver, 90 graden breed. Hiermee kan het gebruik van parken, fietspaden, speeltuinen en openbare sportvelden in de breedte gemeten worden. Dit stelt ons in staat om 24/7 het aantal gebruikers, beweegactiviteiten en het gebruik van toestellen objectief te meten. Zo kunnen gemeenten:

  • Meer inzicht krijgen in het beweeggedrag in een wijk
  • Beter onderbouwd beleid maken
  • Gerichter communicatie en beleidsuitvoering inzetten
  • Investeringen afwegen tegen het maatschappelijk rendement

Het Numina systeem kan bezoekersaantallen, toestelgebruik en verkeersstromen meten (zie in de afbeelding hierboven). Op basis van de Numina data zijn we in samenwerking met Fontys ICT algoritmes aan het onderzoeken waarmee het onderscheid tussen fietsers, hardlopers en voetgangers kan worden gemeten. De software is inmiddels zo doorontwikkeld dat we specifieke activiteiten en groepsvorming kunnen herkennen (wielrennen, hardlopen en wandelen). Voor de toekomst willen we ook factoren zoals weersinvloeden kunnen monitoren.

Meer weten? Neem dan contact op met projectmanager Lars van Raaij.