Skip links

Projecten

Moby Playground

Moby Playground

Kruipen, hinkelen, rennen en lopen over de tweedimensionale obstakels van een slim en interactief speelveld.

In juni 2020 is het project Moby de Speelkoepel succesvol afgerond. Moby Playground is het vervolg op Moby de Speelkoepel van Novasports Sport & Beweeg b.v. In samenwerking met Recreational Systems International (RSI) wordt er een slim, tweedimensionaal, interactief speelveld ontwikkeld mét obstakels. Hiermee worden kinderen nog meer gestimuleerd om samen te spelen.

In het project hebben we nieuwe, passieve spelvormen en verhaallijnen ontworpen op het onderliggende speelveld van Moby de Speelkoepel. De spelvormen en verhaallijnen sluiten aan op de games van de speelkoepel die geluid, licht en sensoren bevat. Kinderen kunnen kruipen, hinkelen, rennen, dansen en lopen over de tweedimensionale obstakels van Moby Playground. Met het speelveld wordt de speelbeleving van kinderen uitgebreid. Moby de Speelkoepel heeft spelvormen die alleen op te lossen zijn als er wordt samengewerkt. Samen spelen, creativiteit en motorische ontwikkeling wordt hierbij gestimuleerd, de focus ligt hierbij op de ontwikkeling en het plezier van het kind.

Binnen dit project verzorgde wij de coördinatie, monitoring en testen. Tevens voerde we gebruikersonderzoeken uit. Aan de partners hebben wij begeleiding, de benodigde kennis voor ontwikkeling, toegang tot ons netwerk en onze expertise op het gebied van sporten en bewegen geboden.

In 2021 zijn we van start gegaan met de eerste pilot van Moby Playground in Valkenswaard, deze is juni 2022 officieel opgeleverd.

Details

Status:
Afgerond

Partners:
Novasports Sport & Beweeg b.v.
Recreational Systems International (RSI)
Metropool Regio Eindhoven (subsidie)

6 september 2022

Lars@innobeweeglab.nl

Productontwikkeling, Gebruikersonderzoek

Bekijk de promotiefilm!

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl

Chat openen
Hallo! 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!