Magic Trailz

20 april 2021

Speurtochten om kinderen, volwassenen en ouderen op een speelse manier in beweging te krijgen.

InnoSportLab Sport & Beweeg en Magic Trailz slaan de handen ineen om kinderen, volwassenen en ouderen op een speelse manier in beweging te krijgen. Magic Trailz is gespecialiseerd in locatie gebonden Augmented Reality (AR) en gebruikt deze techniek om wandelingen of speurtochten te ontwikkelen. Wandelingen krijgen zo een tikkeltje magie: je vertelt niet alleen een verhaal aan de mensen, maar je laat het ze ook beleven. Gebruikers nemen deel aan een verhaal met fantasiefiguren, welke je vervolgens kan verzamelen. Van prinsesverhalen tot aan stoere drakenjachten.

Begin volgend jaar zal de pilot in Bospark Bakel plaatsvinden. Met kabouter Kwebbel in de hoofdrol gaan kinderen samen met de ouders/verzorgers het ontstaan van het kabouterbos beleven. In de pilot neemt men deel aan een verhaal met fantasiefiguren, figuren die gedurende de tocht te verzamelen zijn.

InnoSportLab Sport & Beweeg biedt ondersteuning bij het uitzetten van routes en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de verhaallijn. Tijdens de pilotvoering onderzoeken we de gebruikerservaringen, welke we vervolgens vertalen naar concrete oplossingen.

Dit project is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Binnen het Vitality Living Lab project werken we in de Brainport regio samen met 14 partners uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en sport. Met het doel om ons regionale innovatie ecosysteem rond sport en vitaliteit te versterken en een gezonde actieve leefstijl in de samenleving te bevorderen.