Skip links

Projecten

I3-INSHAPE

I3-INSHAPE

Technologie maakte onze levens minder actief, echter kan technologie ons nu weer helpen om actiever en fitter te worden. Het I3-INSHAPE project heeft als doel om Europese innovatieclusters te ontwikkelen die gericht zijn op sport- en welzijnsthema’s. Het project ondersteunt volwassen MKB-geleide innovaties in de commercialisatie- en opschalingsfasen om kansen te benutten in de snelgroeiende wereldmarkt. Zo dragen we met I3-INSHAPE bij aan het oplossen van het probleem van een steeds inactievere levensstijl in de algemene bevolking. Een leefstijl die wordt gezien als belangrijke oorzaak van een toename aan mensen met chronische en endemische ziekten (diabetes, hartziekten, Alzheimer en kanker).

De aanpak binnen het project I3-INSHAPE is vraag gedreven. Het consortium wil MKB’ers ondersteunen bij:

  1. Het vinden van interregionale connecties om waardeketens op te bouwen en marktaanwezigheid uit te breiden;
  2. Het digitaliseren van diensten en producten en daaropvolgend betere toegang tot gegevens creëren;
  3. Het bieden van zakelijke en innovatieve ondersteuning: user-driven innovatie, opschaling, commercialisatie en financiering.

Gecoördineerd vanuit Cluster Sports & Technology in (Zuid) Nederland nemen MKB, kennis- en clusterpartners uit België, Finland, Hongarije en Spanje deel aan het project. Deelnemende partners vanuit de regio Zuid-Nederland zijn: Cluster Sports & Technologie, InnoBeweegLab, imec (at Holst Centre) met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant.

Details

Status:
Lopend

Partners:
EPSI
Nederlandse partners: Cluster Sports & Technologie, imec (Holst Centre), Provincie Noord-Brabant.

Januari 2024

Harmen@innobeweeglab.nl

Productontwikkeling

Lanceringsbericht ENGLISH

I3-INSHAPE wordt gefinancierd vanuit het European Regional and Development Fund (ERDF). Met de subsidie krijgen MKB’ers de mogelijkheid om hun innovatie door de interregionale samenwerking naar de markt te brengen en daarmee de samenleving actiever en vitaler te maken. Daarnaast krijgen zij ondersteuning vanuit de ‘ecosysteem partners’ die de kern van het consortium vormen. InnoBeweegLab is een van die ecosysteem partners. Daarbij focussen wij ons op de ondersteuning van innovaties die in onze expertise vallen: vrije sport- en spelvormen in de openbare ruimte.

Het project heeft een doorlooptijd van drie jaar. Uiteindelijk moet de financiële impuls leiden tot een zelfvoorzienend en vraag gedreven ecosysteem: INSHAPE Innovation & Investment Hub waar bedrijven, kennisinstellingen en overheid elkaar, na de projectlooptijd, vinden voor innovaties voor een vitalere en actievere leefstijl ook na afloop van het project.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl