Skip links

Projecten

Fitcoins@MBO

Fitcoins@MBO

“Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe.”

Het project Fitcoins@MBO is ontworpen om studenten in de regio Tilburg aan te moedigen om aan de beweegrichtlijnen te voldoen, met als uiteindelijk doel jongeren tussen 16 en 20 jaar fysiek en mentaal fitter te maken. Fitcoins is een vitaliteitsplatform van It’s My Life dat meer bewegen stimuleert door stappen en fietsminuten om te zetten in digitale beweegmunten (Fitcoins). Deze munten helpen studenten hun levensonderhoud te verbeteren of dragen bij aan de kosten van hun sport abonnement.

In het voorjaar van 2024 hebben we een succesvolle pilot uitgevoerd bij twee klassen van het ROC Tilburg om de Fitcoins-app en beloningen, afgestemd op de doelgroep, te testen. Op basis van deze pilot en de feedback van de deelnemers, zijn de applicatie en keuze aan beloningen doorontwikkeld waardoor deze aansluiten op de doelgroep.

Vanaf september 2024 wordt de interventie uitgerold waarbij 1000 eerstejaars studenten van verschillende opleidingen van het ROC Tilburg zes weken lang de Fitcoins-applicatie gaan gebruiken. InnoBeweegLab ondersteunt de implementatie van het project en is verantwoordelijk voor het meten van de impact van de interventie. Hierbij wordt zowel kwantitatieve als kwalitatieve data verzameld. We analyseren het verloop van het aantal stappen en fietsminuten gedurende de interventieperiode om te zien of Fitcoins hen heeft gestimuleerd om meer te bewegen. Daarnaast vragen we feedback aan de studenten zodat onze partners hun product kunnen verbeteren.

Details

Status:
Lopend

Partners:
Gewoon Goan
It’s my life
Dappre
Gemeente Tilburg 

Juli 2024

Emma@innobeweeglab.nl

Productontwikkeling

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Provincie Noord-Brabant en is onderdeel van de Levendig Brabant stimulans voor bewegen.

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl