Skip links

Projecten

Active Esports Arena

Active Esports Arena Championships

Brabantse scholieren stimuleren om te bewegen met behulp van techniek en gaming.

Samen met het BrabantSport fonds wil PWXR scholieren stimuleren om te gaan sporten. Door gebruik te maken van een Esports competitie kunnen scholieren met een bewegingsachterstand kennis maken met het lokale aanbod van sport. Dit gebeurt in een omgeving die voor hen bekend is; de wereld van technologie en gaming.

500 Brabantse scholieren zullen deelnemen aan de Esports competitie in de Active Esports Arena waarbij het hele lichaam gebruikt wordt als controller voor een game, in verschillende mate van intensiteit. Tussen de wedstrijden door worden de scholieren gestimuleerd om bij het lokale sportaanbod te gaan trainen voor deze games. De wedstrijden zullen worden gebruikt als meetmomenten waarbij er fysieke testen worden uitgevoerd om te monitoren of de conditie van de scholieren is veranderd. Ook wordt er via vragenlijsten nagegaan of de deelnemers hebben getraind in lokaal sportaanbod, anders aankijken tegen sport en beweging en of ze zich weerbaarder voelen dan voorheen.

De competitie en het project gaat per 1 april 2022 van start. InnoBeweegLab is verantwoordelijk voor het opstellen van het interventieplan, de coördinatie van het project en het monitoren van het effect. Daarnaast zullen wij ondersteuning bieden in de communicatie.

Details

Status:
Lopend

Partners:
BrabantSport Fonds
PWXR

6 september 2022

Lars@innobeweeglab.nl

Beweegonderzoek

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl

Chat openen
Hallo! 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!