Skip links

Projecten

Active Esports Arena

Active Esports Arena Championships

Brabantse scholieren stimuleren om te bewegen met behulp van techniek en gaming.

Samen met het BrabantSport fonds wilde PWXR scholieren stimuleren om te gaan sporten. Door gebruik te maken van een Esports competitie hebben scholieren met een bewegingsachterstand kennis kunnen maken met het lokale aanbod van sport. Dit gebeurde in een omgeving die voor hen bekend is; de wereld van technologie en gaming.

215 Brabantse scholieren hebben in 2022 deelgenomen aan de Esports competitie in de Active Esports Arena waarbij het hele lichaam gebruikt wordt als controller voor een game, in verschillende mate van intensiteit. Tussen de wedstrijden door werden de scholieren gestimuleerd om bij het lokale sportaanbod te gaan trainen voor deze games. De wedstrijden werden gebruikt als meetmomenten waarbij er fysieke testen werden uitgevoerd om te monitoren of de conditie van de scholieren was veranderd. Ook is er via vragenlijsten nagegaan of de deelnemers hadden getraind in lokaal sportaanbod, anders zijn gaan kijken naar sport en beweging en of ze zich weerbaarder voelden dan voorheen.

InnoBeweegLab was verantwoordelijk voor het opstellen van het interventieplan, de coördinatie van het project en het monitoren van het effect. Daarnaast hebben we ondersteuning geboden in de communicatie. Dit project is in mei 2023 afgerond.

Details

Status:
Afgerond

Partners:
BrabantSport Fonds
PWXR

Oktober 2023

Lars@innobeweeglab.nl

Beweegonderzoek

Download het rapport

Contact opnemen

Neem contact op via het formulier.

+31 6 57 00 90 33

info@innobeweeglab.nl