Skip links

Hybride kick-off: 8 nieuwe studenten met een frisse blik!

Intussen zijn we weer terug van onze vakanties en zijn we helemaal opgeladen voor de nieuwe projecten die ons te wachten staan. Deze week start ook een nieuwe groep studenten, vandaag hadden wij een hybride kick-off. Na een voorstelrondje en het bespreken van de huisregels kunnen de nieuwe stagiaires nu aan de slag met hun projecten. Nieuwsgierig naar onze nieuwkomers? We stellen ze hieronder voor.

In ons midden hebben we meerdere afstudeerders waaronder de 23-jarige Tom Somhorst. Tom komt uit Mierlo en is student ICT & Media design. Tom gaat aan de slag met het concept #Beweegt, een platform waarop ongeorganiseerd beweegaanbod in de stad wordt weergegeven. Tom gaat het concept verder onderzoeken, uitwerken, ontwerpen en testen tot een werkend prototype. Ter aanvulling gaan ook 200 eerstejaars studenten van de Fontys opleiding Communicatie aan de slag met het huidige communicatie plan dat er ligt, hierdoor creëren we een verzamelbak aan ideeën welke we kunnen gebruiken binnen #Beweegt.

De creatieveling die onze communicatie visueel gaat versterken is Dawn Breaks. Dawn is 21 jaar oud, woont in Eindhoven en studeert New Design & Attitudes aan Sint Joost. Tijdens haar meewerkstage vertaalt Dawn onderzoeksresultaten uit verschillende projecten naar gepaste infographics en social media posts.

Afstudeerder Damien Korsten en meewerkstagiaire Jana Verstappen gaan beide aan het project Magic Trailz werken. Damien is 22 jaar en student Commerciële Economie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Damien gaat onderzoeken of er binnen de leisure markt belangstelling is voor AR (Augmentend Reality) wandelingen/speurtochten en met welke strategie het project zich het best op de markt kan introduceren. De 18-jarige Jana gaat met haar achtergrond in Game Art & Animatie 2D en 3D verhalen maken voor de speurtochten.

De laatste student die binnen InnoSportLab Sport & Beweeg aan de slag gaat is Jimmy-Boy Spies. Jimmy-Boy is 24 jaar, woont in Nijmegen en studeert Sportkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn afstudeerstage gaat Jimmy-Boy een onderzoek opstellen voor QR-Fit naar de mogelijkheden om gemeenten beweegvriendelijker te maken, daarnaast gaat hij binnen diverse projecten meewerken.

Urban Sports Performance Centre
Naast de studenten van InnoSportLab Sport & Beweeg heeft ook het USPC 3 nieuwe aanwinsten. Te beginnen met Antonio Engelen. De 23-jarige Antonio uit Eindhoven gaat voor zijn Master Sport & Beweeg innovatie aan de slag met het doen van onderzoek naar de behoeftes van breakdancers en hoe het USPC hen daarbij kan ondersteunen.

De tweede nieuwe aanwinst is de 21-jarige, Sportkunde student, Michelle Jansen. In haar 3e jaar van haar opleiding gaat Michelle zich bezighouden met blessurepreventie en prestatieverbetering van urban sporters breed, waarbij ze zich vervolgens focust op skateboarders.

Tot slot, de laatste toevoeging aan de groep. Jessica van der Aa uit Diessen is 21 jaar en is een jaar verder dan Michelle in de opleiding Sportkunde. Michelle gaat haar afstudeerstage bij het USPC doen waarin ze het Xsens DOT systeem gaat implementeren en 4 beroepsproducten binnen het project gaat maken.

Wij wensen alle studenten heel veel succes, een leerzame periode en vooral plezier toe tijdens hun stages bij onze organisatie(s)!

Bovenste rij v.l.n.r. Tom, Dawn, Damien, Jana
Onderste rij v.l.n.r. Jimmy-Boy, Antonio, Michelle, Jessica