Skip links

8/8 succesvol afgeronde stages!

Het afgelopen half jaar zijn we digitaal van start gegaan met een (deels) nieuwe studentengroep. Gelukkig hebben we richten het eind van de stage in ploegen studenten kunnen ontvangen op ons nieuwe kantoor in Area51. Ondanks dat de studenten veel thuis hebben gewerkt moesten we een maximale score bereikt: maar liefst 6 geslaagden en 2 succesvol afgeronde meewerkstages! We willen dan ook iedereen heel erg bedanken voor alle inzet en gefeliciteerd met jullie mooie punten! We wensen jullie veel succes met jullie verdere studie en/of loopbaan! Lees hieronder kort per student wat hij/zij heeft opgeleverd.

Allereerst Elena Vervoorn, vierdejaars student Sportkunde, heeft haar afstudeerstage succesvol bij ons afgerond. Elena heeft gedurende een stage van 1 schooljaar een analyse van onze organisatie gemaakt aan de hand van het 7S-model (McKinsey) en INK-model en een adviesrapport geschreven. Daarnaast heeft ze meegelopen binnen diverse projecten en zich verdiept in het opstellen van het HR-beleid en. Input waar we in de toekomst weer mee aan de slag kunnen!

“Er is ruimte om fouten te maken en hiervan te leren, om een volgende keer nóg beter te kunnen anticiperen” – Elena

De tweede stagiair die is afgestudeerd is Jesse van Doren. Ook Jesse is 1 schooljaar onderdeel geweest van onze organisatie. Naast het opzetten en uitvoeren van een e-mailmarketing campagne heeft Jesse onderzoek gedaan naar de ondersteuningsbehoeften van 8 gemeenten op het gebied van bewegen in de openbare ruimte.

Jordy van der Laan, student Ondernemerschap & Retail Management, heeft voor het project PAMela onderzocht hoe we als organisatie monitoringsdiensten het beste kunnen aanbieden aan gemeenten. Voor zijn afstudeeronderzoek is hij in gesprek gegaan met diverse gemeenten en vervolgens aanbevelingen gedaan richting de toekomst.

Ook communicatie stagiaire Iris van der Weerden heeft haar afstudeeronderzoek afgerond en is geslaagd voor haar opleiding. Iris is gedurende het afgelopen jaar aan de slag gegaan met een (nog te ontwikkelen) platform waarop ongeorganiseerd beweegaanbod in de stad wordt weergegeven. Op basis van haar onderzoeksresultaten en theorieën heeft ze een communicatie advies, inclusief middelen ontwikkelt waarin gefocust werd op het kennis laten maken van inwoners met het platform.

Sarvesh Gupta, student Commerciële Economie, is voor zijn afstudeerstage aan de slag gegaan met het project Fitcoins@school. Middels zijn marktonderzoek heeft hij de betalende klant in kaart gebracht en hoe wij hen het beste kunnen benaderen. Hiervoor deed hij literatuuronderzoek en ging hij in gesprek met gemeentes, sportservices en schoolorganisaties. Sarvesh heeft zijn stage succesvol afgerond.

Ook de jongste van het stel, Jens van Galiën, heeft zijn afstudeerstage en opleiding Human Technology met succes afgerond. Gedurende 3 maanden heeft Jens zijn werk- en denkkracht geleverd binnen het project Moby Playground. Naast het uitvoeren van een marktonderzoek, gebruikersonderzoek en observaties heeft Jens  een advies gevormd over de verbeterpunten van Moby Playground en de ontwikkelde spellen. Punten die we direct hebben opgenomen en meenemen naar de pilot in Valkenswaard. “Ik heb veel dingen geleerd, zoals hoe het is om bij een echt bedrijf te werken en wat er allemaal gedaan moet worden voordat een product de markt op kan.”

Naast de afstudeerders hadden we ook 2 meewerkstagiaires in ons team. Waaronder Bas Moonen, student Industrieel Product Ontwerpen. Bas is aan de slag gegaan met de enquête-totem voor het project WijkBeweegKaart, een product dat op sociaal drukke plekken komt te staan en informatie van voorbijgangers verzameld. Na het ontwikkelen van verschillende schetsen heeft hij het designproces afgerond en een productievoorstel ontwikkeld. “Aan het eind van mijn stage heb ik het product gepresenteerd als digitaal 3D model. Het was mooi om te zien hoe het product echt vorm en textuur kreeg, en het gaf een goed beeld van hoe de totem er in het echt uit zal gaan zien.” Bas heeft zijn meewerkstage afgerond met een mooi eindcijfer!

De creatieve spin in het web, Wendy van Vught, heeft met haar Trend research & Concept creation achtergrond een bijdrage geleverd binnen verschillende projecten. Van het vormgeven van flyers en het op pad gaan om wijk data te verzamelen tot het intensief ondersteunen binnen het MagicTrailz project en het communicatie team. Na het succesvol afronden van haar meewerkstage en de fijne samenwerking blijft Wendy ons voorlopig nog 1 dag per week ondersteunen om werkervaring op te doen.

Het afgelopen half jaar zijn ook enkele studenten groepen van Fontys ICT zelfstandig aan de slag gegaan met de projecten: Connfy, PAMela, SMC. Met de opgeleverde resultaten gaan we weer aan de slag!