Skip links

Zomervakantie van start: studenten ronden hun stageperiode af!

De schoolvakantie is in de regio’s midden en zuid officieel van start gegaan en dus hebben onze stagiaires hun opdrachten afgerond. Op 29 juni hebben we een gezamenlijke zomerborrel georganiseerd ter afsluiting van de stageperiode. In de afgelopen periode hebben we 6 studenten onder onze hoede gehad. Waar de een al begin mei zijn stage had afgerond hebben we eind juni van de laatste strijders afscheid genomen. We nemen de projecten en resultaten kort met je door!

We trappen af met Damon Achterberg uit Tiel. Damon deed zijn afstudeerstage in de richting van Mediavormgeving bij Magic Trailz. Gedurende een korte periode heeft hij veel verschillende acties opgepakt zoals het opzetten van een contentkalender, het beheren van de socials, resultaten monitoren, foto’s maken en zelfs het ontwikkelen van geluiden voor in de app.

Sportkunde student Sara Somers heeft haar stageperiode positief ervaren: “De werksfeer is fijn en ontspannen, mensen om je heen willen je graag helpen en je voelt je snel op je gemak.” Sara heeft binnen verschillende projecten werkzaamheden verricht waaronder de Voucherregeling SpeelGoed en Kickit en is meerdere keren mee op pad gegaan voor wijkonderzoeken. “Ik heb geleerd om pro-actiever en socialer te zijn bij onbekende mensen, ik vind het zelf altijd lastig om bij nieuwe mensen me snel open te stellen. Door opdrachten uit te voeren en samen te werken binnen de organisatie met de medewerkers en stagiaires ben ik hier zeker in gegroeid”. Sara heeft haar stage succesvol afgerond en gaat na de vakantie een nieuw onderwijsblok volgen – Managen van beweegaanbod.

De volgende Sportkunde student is Merel Braam. Merel heeft het afgelopen half jaar haar meewerkstage bij InnoBeweegLab gelopen waarbinnen ze een onderzoek heeft uitgevoerd naar de wensen en belemmeringen van vrouwen met een migratieachtergrond om te bewegen in de Eindhovense buurt Genderdal. Daarnaast heeft ook zij haar steentje bijgedragen binnen verschillende projecten zoals Monitoring Urban Sportpark Eindhoven en het onderzoek in Valkenburg. “Ik heb geleerd wat er allemaal komt kijken bij het doen van onderzoek en hoe ik hier een bijdrage aan kan leveren.” Merel gaat eerst van een welverdiende vakantie genieten en gaat dan met nieuwe energie starten aan haar afstudeerjaar!

Ook Mats Biemans rondde zijn meewerkstage voor Magic Trailz met succes af. Mats doet de opleiding Communicatie & Multimedia Design en heeft met name zijn creativiteit ontwikkeld bij Magic Trailz. “Het afgelopen half jaar ben ik verantwoordelijk geweest voor alles wat te maken heeft met de vormgeving van Magic Trailz. Denk hierbij aan het verder ontwikkelen en uitwerken van de nieuwe huisstijl, het bouwen van een nieuwe website welke binnenkort live gaat, het vormgeven van social media posts en het ontwerpen van nieuwe logo’s, banners, flyers en andere visuals.” Volgend jaar gaat Mats starten aan zijn minor in de richting van Audio & Muziek en aan de bak om af te studeren.

Voor de oplettende volgers onder ons nemen we ook afscheid van een ‘nieuwe’ naam. Juul Opgenhaffen is namelijk eind maart toegevoegd aan ons team en is direct met veel energie aan de slag gegaan met een nieuw concept voor Magic Trailz. Deze creatieveling heeft binnen Blender (voor de kenners onder ons) een compleet kasteel, een ruïne en een aantal wezens gedesigned. “Ik ben hier zelf enorm trots op. Ik heb echt van deze stageperiode genoten, het was leuk en leerzaam, complimenten voor het bedrijf en haar werknemers!” Juul wil nu voor een jaar het werkveld in waarna ze zich weer via een opleiding wil door ontwikkelen.

We sluiten af met ‘onze’ Madelief. Madelief de Beer, student Toegepaste Psychologie, is sinds september 2022 onderdeel geweest van ons team, een heel schooljaar dus. In combinatie met haar topsport bij HC Oranje-Rood heeft zij haar meewerkstage bij InnoBeweegLab gelopen. “Ik heb onder andere meegewerkt aan de volgende projecten: Summa College, Monitoring Urban Sportpark Eindhoven, #040Beweegt en het onderzoek in Valkenburg. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de organisatiecultuur binnen InnoBeweegLab en heb ik verschillende interventies toegepast, zoals het organiseren van studentenmeetings.” Madelief heeft haar stage met succes afgerond en gaat na de zomervakantie starten met het schrijven van haar scriptie met een focus op de deelname van medewerkers in een uitvoerend beroep aan leefstijlinterventies.

We feliciteren onze stagiaires met het behalen van deze mooie resultaten en natuurlijk het succesvol afronden van hun stage bij InnoBeweegLab. We danken hen voor de ondersteuning die zij, ieder met een eigen expertise, ons hebben geboden en wensen hun een hele fijne, welverdiende vakantie toe!