Skip links

Stages op afstand afgerond

Het schooljaar 2019/2020 is ten einde en de vakanties zijn inmiddels begonnen! Dat betekent ook dat onze stagiaires, ondanks deze bijzondere tijd, een aantal toffe opdrachten hebben afgerond!

Zo is Sander Ubachs, derdejaars ICT & Media student, de afgelopen maanden bezig geweest met een user interface voor Connfy. Hierbij heeft hij onder andere gekeken naar de huisstijl en de userflow in de app. Daarnaast heeft hij gesproken met experts op het gebied van vitaliteit en heeft hij zijn prototype getest bij verschillende kantoormedewerkers. Het eindresultaat is een geslaagd prototype dat we de komende periode gaan door ontwikkelen.

Onze internationale student afkomstig uit Polen en woonachtig in België (Antwerpen), Rafał Bosz, reisde op en neer naar Eindhoven voor het project CityLegends. Vanuit de opleiding International Lifestyle Studies verdiepte hij zich in de Urban Sports & Culture wereld waar sport gecombineerd wordt met lifestyle elementen zoals muziek en graffiti. Rafał deed marktanalyses en onderzocht welke bedrijven geschikt waren als sponsor voor CityLegends. Vervolgens zijn deze bedrijven (met succes) benaderd. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het grafisch design van CityLegends en ontwikkelde hij meerdere offline en online concepten die inspeelde op COVID-19.

De 20-jarige Wesley Tacke is voor het USPC tijdens zijn stage begonnen met het geven van fysieke training aan freerunners. Maar vanwege COVID-19 waren de fysieke trainingen niet meer mogelijk. Daarom heeft hij filmpjes gemaakt om urban sporters te informeren over trainingen en voeding (zie YouTube). Daarnaast deed hij onderzoek naar de behoeften voor fysieke training onder urban sporters. Het resultaat? Urban sporters hebben wel degelijk behoefte aan programma’s voor het trainen van explosieve kracht en krachtuithoudingsvermogen. Tot slot heeft Wesley op basis van deze kennis ook een trainingsprogramma voor explosieve kracht in het boven- en onderlichaam opgesteld.

De vierde stagiair en ICT software student, Quinn van Veen, is tijdens zijn stageperiode bezig geweest met het onderzoeken van de digitale WijkBeweegKaart. Samen met analisten en eindgebruikers heeft hij een prototype voor een enquête gemaakt. Met deze enquête willen we geografische, kwantitatieve en kwalitatieve sport- en beweeg informatie ophalen, welke het maken van analyses beter mogelijk maakt. De eerste versie van het prototype is te zien op www.wijkbeweegkaart.nl. Het prototype biedt een mooie basis voor de doorontwikkeling van het product.

Om succesvol af te studeren aan de opleiding Gezondheidstechnologie (Avans Hogeschool) heeft Robin van Rijn tijdens haar stage een methode ontwikkeld voor het project Vital2Move. De methode omvat een chatbot waarin mensen kunnen praten en middels het beantwoorden van simpele vragen inzicht krijgen in hun gezondheid en behoeften. De methode biedt de basis voor een slimme digitale gespreksstarter die voor bewustwording zorgt en advies geeft voor een gezondere leefstijl. Robin heeft uiteindelijk digitaal haar eindpresentatie gegeven en is geslaagd voor haar opleiding!

Thom van Hout heeft voor Meet & Move: Public Insights het afgelopen half jaar één dag in de week onderzoek gedaan naar verschillende hardware en software mogelijkheden om data te vergaren over ontmoet- en beweeggedrag in de openbare ruimte. De focus lag hierbij op mogelijkheden die binnen de gevraagde technische én privacygevoelige kaders passen. In september start Thom met zijn ICT Technology afstudeeronderzoek om de eerder gevonden mogelijkheden toe te passen naar een werkend prototype.

Tot slot de benjamin va de groep: de 18 jaar jonge Renée Maassen. Renée heeft de afgelopen periode diverse secretariële taken op zich genomen ter ondersteuning van ons team.

Het was een vreemde periode waarin we elkaar vooral digitaal hebben gezien en moesten schakelen in onze werkwijze. Desalniettemin zijn wij trots op onze studenten en op de inzet en de resultaten die zij hebben geleverd. Ontzettend bedankt, we wensen jullie veel succes gedurende het vervolg van jullie studie en/of loopbaan en voor nu een fijne, welverdiende vakantie!