Skip links

Stagiaires ronden hun stages af!

De stagiaires zijn eind augustus hybride gestart met hun stage bij ons. Ondanks dat we de periode weer digitaal moeten afsluiten doen we dat met een goed en positief gevoel! Van de 8 studenten gaan er 3 nog een half jaar door, de rest heeft zijn/haar project en opdracht succesvol afgerond. Nieuwsgierig naar de resultaten en hoe de andere studenten ervoor staan? Lees het hieronder.

Te beginnen met Damien Korsten, de student Commerciële Economie ging aan de slag met het schrijven van een strategisch plan rondom Magic Trailz. Damien heeft onderzoek gedaan naar natuurspeelplaatsen: wat zijn de wensen en behoeften en hoe staan eigenaren/beheerders van deze plekken tegenover een concept zoals Magic Trailz? Op basis van de uitkomsten heeft Damien een advies geschreven hoe Magic Trailz in de markt gezet kan worden en hoe we het concept verder kunnen implementeren.

Jana Verstappen is de volgende student die haar stage bij ons heeft afgerond. Ook Jana is aan de slag gegaan voor Magic Trailz, maar dan met haar design skills. Voor het thema Drakenjacht heeft zij maar liefst 10 draken ontworpen en in 3d gemaakt! Dus zie jij een draak verschijnen bij een Magic Trailz route? Grote kans dat Jana deze heeft ontworpen!

“Ik vind het heel erg leuk dat de karakters en animaties die ik heb gemaakt uiteindelijk gebruikt kunnen worden in een wandeling van Magic Trailz!” – Jana

Dan onze andere creatieveling, Dawn Breaks. Dawn heeft tijdens haar stage, die (slechts) 4 maanden duurde, een enorme diversiteit aan opdrachten gekend. Van het fotograferen op events en het ontwerpen van logo’s, tot het maken van Microsoft Teams achtergronden en content voor social media kanalen. Dawn heeft gedurende de periode haar design skills flink verbeterd en heeft veel ervaring opgedaan binnen de projecten.

Tom Somhorst liep zijn afstudeerstage binnen het #Beweegt concept,  een platform waarop ongeorganiseerd beweegaanbod voor jongvolwassenen in de stad wordt weergegeven.  Het doel van zijn afstudeerstage was om onderzoek te doen naar de doelgroep en op basis daarvan een platform te ontwerpen. Na het concepting- en ontwerpproces heeft Tom een eerste prototype ontwikkeld en zijn scriptie geschreven. “Ik kijk er nu al naar uit om ooit een keer #Beweegt helemaal afgerond en werkend online te zien staan.”

De laatste stagiair van InnoSportLab Sport & Beweeg is Jimmy-Boy Spies. Maar niet getreurd, de afstudeerstage van Jimmy-Boy duurt nog een half jaar langer. De student Sportkunde doet in samenwerking met InnoSportLab Sport & Beweeg en QR-FIT onderzoek naar hoe gamification ingezet kan worden om kantoormedewerkers meer in beweging te krijgen in de openbare ruimte. “Door in gesprek te gaan met de doelgroep en experts op het gebied van gamification en sporten en bewegen in de openbare ruimte wil ik met het onderzoek meer inzicht krijgen op welke verschillende manieren gamification toegepast kan worden.” Daarnaast is Jimmy-Boy bezig met het organiseren van een (online)evenement, stay tuned!

Urban Sports Performance Centre (USPC)

Michelle Janssen is de 5e student die haar stage afrondt. De Sportkunde student deed onderzoek naar blessurepreventie en prestatieverbetering bij urban sporters. Gedurende het half jaar heeft zij een portfolio gemaakt over verschillende aspecten waar kracht- en conditiespecialisten mee te maken krijgen in het werkveld. Zo heeft ze onder andere sportanalyses en trainingen gemaakt, rekening houdend met de risico’s en blessures binnen de sport.

Antonio Engelen is het afgelopen half jaar aan de slag gedaan met de vraag: wat zijn de wensen en behoefte van breakers? Breaking (breakdance in de media genoemd) wordt een olympische sport in 2024, echter is er nog niks voor de sporters gemaakt (zoals een programma). Antonio is daarom met zowel de doelgroep als met verschillende betrokken organisaties en experts gaan praten om alle problemen in kaart te brengen. Eerste conclusie: een heldere structuur voor ondersteuning van de sporters mist. Antonio gaat het komende half jaar aan de slag om vanuit verschillende perspectieven ideeën te verzamelen, tot een concreet programma te komen en in overleg met TeamNL centrum Zuid een pilot te ontwikkelen.

De laatste stagiaire van deze groep is Sportkunde student Jessica van der Aa, zij blijft net als Antonio nog een half jaar langer bij het USPC stage lopen. In het eerste half jaar van haar afstudeerstage is Jessica bezig geweest met het ontwikkelen en geven van krachttrainingen aan freerunners. Samen met Michelle maakte ze een programma waardoor de freerunners zich (wekelijks) konden verbeteren. Daarnaast is Jessica bezig met het ontwikkelen van testen voor freerunners die onder andere gemeten kunnen worden middels het Xsens DOT systeem. “De testen zitten in de afrondende fase. Wanneer dit alles is afgerond kunnen we hopelijk, als de coronamaatregelen het toelaten, ook daadwerkelijk de freerunners gaan testen.”

We willen de studenten die hun stages hebben afgerond heel erg bedanken voor alle inzet! We wensen jullie veel succes met jullie verdere studie en/of loopbaan! Ook voor de studenten die nog een half jaar langer blijven; we wensen jullie natuurlijk veel succes met de tweede fase van jullie opdracht.
Tot slot; de komende periode mogen we weer een aantal nieuwe studenten verwelkomen, we stellen ze binnenkort aan je voor!