Skip links

Afsluiting van een digitale stageperiode

Vandaag ronden de laatste studenten hun stageperiode bij ons af. Waar een drietal studenten nog een half jaar bij ons blijft (Jesse en Elena voor InnoSportLab Sport & Beweeg en Robin bij het USPC) nemen we afscheid van de rest. Het was voor de stagiaires een stageperiode die anders was dan normaal. We begonnen met het werken in shifts waarbij er een strak schema was gemaakt wie er welke dag fysiek aanwezig kon zijn op het kantoor. Maar vandaag sluiten we helaas het half jaar digitaal en op afstand af.
Benieuwd hoe onze stagiaires hun stageperiode hebben ervaren?

“In deze leuke, bijzondere stageperiode heb ik mogen meewerken binnen het communicatie team van InnoSportLab Sport en Beweeg. Ik ben niet specifiek met één project bezig geweest, maar ik heb geholpen met de communicatie van verschillende projecten. Ik heb artikelen mogen schrijven, interviews afgenomen, webteksten verzorgt én sociale media berichten geschreven en gepost. Een erg diverse maar leuke ervaring waarin ik ontzettend veel heb mogen leren!”

Floor van der Woude
, derdejaars student Communicatie.

Ook de derdejaars SintLucas studenten Lisa-Marie Wijgermans (Crossmedia) en Neri van Mullekom (Game art en Animatie) hebben hun stage bij ons afgerond. Met hun creatieve blik en creaties waren zij een mooie aanvulling op ons communicatie team.

“Het afgelopen half jaar ben ik bezig geweest met het project Connfy. Voor dit project heb ik onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van kantoormedewerkers op het gebied van vitaliteit. In de vorm van een scriptie heb ik een passend advies gegeven over de toekomst van de applicatie Connfy. Het toekomstbeeld van Connfy ziet er positief uit en hopelijk kan de applicatie binnenkort ontwikkeld worden!”

Bob Rutten
, vierdejaars student Commerciële Economie.

Thom van Hout,  student ICT Technology, heeft onderzoek verricht naar het anonimiseren van warmte sensoren. Het doel hierbij was om zonder privacy te schenden, beter activiteiten in de buitenruimte te kunnen monitoren en meten.

Urban Sports Performance Centre (USPC)

Ook de USPC stagiaires hebben hun stage afgerond. Vanaf september tot en met november hebben Mila Theelen en Marit Sloots, studenten Bewegingswetenschappen, onderzoek gedaan naar de backflip bij freerunners.

“Via het USPC zijn we in contact gebracht met de freerun vereniging Minded Motion. We hebben verschillende variabelen in verband gebracht met het niveau van de backflip. Dit hebben we gedaan om een antwoord te krijgen op de vraag hoe de verschillen ontstaan in de tijd waarin je bezig bent met het aanleren van de backflip. Uit ons onderzoek is gebleken dat vooral de countermovement jump (CMJ) van grote invloed is op het goed uitvoeren van een backflip. Hoe kleiner de kniehoek tijdens de CMJ, hoe beter. Hierbij is het ook belangrijk dat de afzet omhoog is en niet te ver naar achter. We hebben de hele periode online stage gelopen, op één meetdag bij Minded Motion na. Het persoonlijk contact met mensen hebben we wel gemist. Uiteindelijk hebben we een 8 gekregen voor ons onderzoek dus we zijn erg tevreden met het resultaat!”

Noah van Schijndel heeft zijn design challenge voor het project Skatrixx succesvol afgerond. Noah kreeg de uitdaging om een applicatie te ontwerpen die ervoor zorgt dat skaters inzicht krijgen in het uitvoeren van tricks, in hun progressie en hoe zij zichzelf kunnen verbeteren doormiddel van gamification. Doormiddel van vele gesprekken met skaters en professionele coaches heeft hij via een user-focused aanpak een pakkend design gecreëerd. Het design bevat veel gamification implementaties en manieren om statistieken overzichtelijk in te zien.

CityLegends

Jadey Marin, student ICT & Media Design en Arif Kuyubasi, student SPECO Sportmarketing hebben hun meewerkstages afgerond bij CityLegends. Lees hieronder de ervaring van Arif.

“Voor CityLegends heb ik verschillende taken uitgevoerd. De belangrijkste hiervan was het in kaart brengen van de gemeenten in België en deze benaderen voor een samenwerking. Daarnaast heb ik voor de nieuwe functie Game of Street, meegeholpen aan de opmaak en verschillende functies bedacht.”

We willen onze stagiaires ontzettend bedanken voor het afgelopen half jaar en we wensen jullie veel succes gedurende het vervolg van jullie studie en/of loopbaan!
Volgende week vindt alweer de kick-off plaats van een nieuwe stageperiode, benieuwd naar de nieuwe studenten en hun opdrachten? Houd onze website en socials in de gaten!