Skip links

Succesvolle stageperiode afgerond

De tijd vliegt voorbij, de stageperiode van onze stagiaires zit er alweer op. Inmiddels hebben de meeste studenten hun projecten en werkzaamheden succesvol afgerond en is het tijd voor een terugblik.

We trappen af met Noa Klerckx, derdejaarsstudent Sportmanagement aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Noa heeft op meerdere gebieden haar bijdrage geleverd aan diverse projecten. Zo heeft ze meegeholpen aan het social media plan voor CityLegends dat in 2020 zal opkomen, heeft ze ondersteuning geboden binnen #040Beweegt en marktanalyses gemaakt voor Vital2Move. Tot slot heeft ze ook designs en analyses gemaakt voor de social media kanalen van het USPC.

Voor de oplettende lezer hadden we intussen ook nog een nieuwe naam in ons midden: Robin Hutjens. Robin deed, als afstudeerder van de opleiding Sportkunde, onderzoek naar de fysieke en sociale factoren die buitenspelen beïnvloeden. Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van Branchevereniging Spelen en Bewegen en dient als basis om de spreiding en omvang van speelplekken te bepalen. Robin heeft literatuuronderzoek gedaan en de door haar gevonden factoren getoetst bij een speelplek in kerkdorp Acht.

ICT & Media Design student Nick Gnade is tijdens zijn stageperiode bezig geweest met het onderzoeken en ontwerpen van het platform Vital2Move. Hij is met de potentiële gebruikers in gesprek gegaan en heeft op basis van hun wensen en problemen een eerste versie van het platform gemaakt. Deze versie is vervolgens omgezet tot een interactief prototype dat Nick getest heeft met deze potentiële gebruikers.

Onze vierde stagiair Nino van de Ven, derdejaarsstudent Business Innovation, is binnen het project Connfy aan de slag gegaan om een concept te vormen om beweging op de werkvloer te stimuleren (zonder dat het directe werkzaamheden negatief beïnvloed). Nino heeft samen met bedrijven en werknemers het concept onderzocht om het vervolgens vorm te geven. Hij heeft een concept applicatie ontwikkeld die mensen stimuleert om bijvoorbeeld lunch- en vergaderwandelingen in de omgeving te maken.

Oud bekende, Guido Verkoelen, heeft ons geholpen in de pilot van de Wijkbeweegkaart in Hanevoet. Hij is de straten opgegaan en heeft bijdrage geleverd in het maken van analyses. Als veelzijdige duizendpoot heeft hij ook online tools, methodieken en indicatoren voor Vital2Move onderzocht die de gezondheid van mensen in kaart kan brengen.

Dan over op de studenten die in opdracht van het Urban Sports Performance Centre (USPC) hun stageopdracht uitvoerden. Arno Borgers deed voor zijn afstudeerstage van Fontys ICT & Media onderzoek naar een optimale trainingstool voor BMX Freestyle in combinatie met de Sports Motion Capture (SMC). Hiervoor ging hij in gesprek met het Nederlands Team BMX Freestyle en testte hij zijn eerste prototype. Medio november heeft hij zijn stage succesvol afgerond en heeft hij zijn diploma behaald, gefeliciteerd Arno!

Jorna Speck, derdejaars student Bewegingswetenschappen in Groningen, deed voor haar minor met behulp van sensoren onderzoek naar de invloed van landingsimpact in freerunning. ‘Zorgt vermoeidheid ervoor dat je harder landt? En zo de kans op blessures vergroot?’ Ondanks dat er geen significante resultaten zichtbaar waren heeft zij een advies voor vervolgonderzoek opgesteld.

Renée Diederik en Anniko Steenbakkers zijn gedurende hun minor Sport Performance van Fontys Sportkunde druk aan de slag gegaan met fysieke trainingen in urban sports. Zo begeleidden zij ieder apart een freerunner met onder andere krachttraining en verzorgden zij fysieke trainingen in de skateparken Pier15 Breda en Area51 Eindhoven. Dit werd met enthousiasme ontvangen!

Tot slot creëerde Tim Hoenselaar, derdejaars student aan Fontys ICT Technology, een software die ons in staat stelt een mobiele variant van de SMC te tonen op bijvoorbeeld congressen. Hij maakte de connectie tussen hard- en software waarbij ook onze tool voor de SMC verder werd uitgebouwd. Het goede nieuws is dat Tim 1 dag in de week bij ons in dienst blijft om zijn ICT skills te delen.

In februari start er weer een nieuwe groep studenten met hun stage bij InnoSportLab Sport & Beweeg. Benieuwd welke studenten er met welke opdrachten aan de slag gaan? Houd onze website in de gaten!