Skip links

Voucherregeling SpeelGoed loopt nog 1 maand!

Met behulp van de voucherregeling SpeelGoed heeft Gymnastiekvereniging Ars een AirTrack voor hun club aangeschaft. Daarmee zorgen ze voor meer variatie in hun trainingen en tegelijkertijd voor extra plezier en creativiteit. Trainer Laura Neve vertelt erover.


Gevarieerde trainingen
Laura Neve is fysiotherapiestudente en in haar vrije tijd veel te vinden bij Gymnastiekvereniging Ars. Daar geeft ze training aan kleuter- en recreatieve groepen. Ars is een vereniging waar iedereen elkaar kent en vooral de focus ligt op gezelligheid en plezier. Om gevarieerde trainingen te geven, is Laura regelmatig op het internet aan het speuren voor inspiratie. Ze vertelt: “Ik kwam pas AirTracks tegen online. Het is een vernieuwing op de tumblingbanen geschikt voor verschillende niveaus en leeftijden. Het leek me enorm tof om een AirTrack voor onze vereniging te kopen en stuurde het door naar ons bestuur. Uiteraard hangt er aan zo’n investering een kostenplaatje. Toevallig kwamen we toen de voucherregeling SpeelGoed van de gemeente Eindhoven tegen in de maandelijkse nieuwsbrief.


Voor leden én trainer
De voucherregeling SpeelGoed hielp Gymnastiekvereniging Ars om het toestel te kunnen kopen. In een mum van tijd was de AirTrack binnen en konden ze ermee aan de slag. Laura geeft al meer dan twaalf jaar les en vindt het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Laura: “Je ziet dat het plezier verloren kan gaan wanneer we altijd hetzelfde aanbieden. Met de AirTrack dagen we onze leden weer op een andere manier uit. De trainingen zijn afwisselender en het maakt kinderen creatiever. Het is geweldig om hun reacties te zien. Ze worden meteen enthousiast als ze de AirTrack zien. Dat is niet alleen voor de kinderen leuk, ook voor mij als trainer.


Nieuwe energie en plezier
Als fysiotherapiestudent weet Laura maar al te goed dat bewegen enorm belangrijk is voor lichaam en geest. “Het houdt je fit op lange termijn. Zeker als je daar van jongs af aan mee begint. Ik zie dat veel kinderen motorisch minder goed onderlegd zijn dan vroeger. Door ze op vernieuwende manieren in beweging te brengen, hoop ik dat ze er meer plezier aan beleven en het ook op latere leeftijd blijven doen”, aldus Laura. Daarom beveelt ze de voucherregeling SpeelGoed aan andere sportverenigingen aan. “De aanschaf van materiaal is vaak duur en dat kan je tegenhouden. Terwijl nieuw materiaal, van groot tot klein, veel kan toevoegen aan een training. Het zorgt voor veel nieuwe energie en plezier.

Met de Voucherregeling SpeelGoed wil gemeente Eindhoven een impuls geven aan het gebruik van innovatieve sport- en spelmaterialen in de stad. Met als doel om Eindhovenaren meer en/of beter te laten bewegen. Organisaties die in Eindhoven structureel sport- en spelactiviteiten organiseren, kunnen een voucher (subsidie) aanvragen waarmee zij innovatieve sport- en spelmaterialen kunnen aanschaffen. In opdracht van de gemeente Eindhoven, voert InnoBeweegLab de regeling uit.