Skip links

User Test Moby Playground

Als het gaat om de ontwikkeling van Moby Playground hebben we niet stil gezeten. Afgelopen week hebben we de ontwikkelde spellen en het speelveld getest onder de doelgroep. Vijf kinderen, in de leeftijdscategorie van 6 tot 10 jaar, hadden de taak om de speelkoepel en het interactieve speelveld uit te proberen. En met resultaat!

Moby Playground is een project in samenwerking met Novasports Sports & Beweeg en Recreational Systems International. De innovatieve speelkoepel Moby nodigt kinderen uit om in de openbare ruimte te bewegen. Voor de doorontwikkeling van de slimme en interactieve koepel met een bijbehorend speelveld zijn er 6 spellen bedacht. Met de spellen willen we kinderen stimuleren om samen te spelen en bewegen. Tijdens de user test hebben we de afmetingen van het veld getest, speelgedrag geobserveerd en kinderen om feedback gevraagd. De resultaten worden gebruikt om de interactie te vergroten en spellen te optimaliseren.

Voorafgaand aan de test hebben we het veld nagetekend met stoepkrijt, waarna de Moby centraal werd neergezet. Op deze manier kunnen we eventuele aanpassingen in het ontwerp nog doorvoeren.

Een speelobject dat geluid maakt is nieuw voor de doelgroep en dat was duidelijk van de gezichten af te lezen. Langzaam werd de nieuwsgierigheid getriggerd en werd de fantasie aangewakkerd. Naast dat de kinderen alle zes de spellen wisten uit te voeren, werd de koepel ook versierd met krijttekeningen, gebruikt als klimtoestel en werd heel het speelveld volledig benut. Tijdens het testen van de speelkoepel viel het verschil tussen de meiden en de jongens direct op. De meiden keken de kat uit de boom en liepen voorzichtig naar de koepel toe, terwijl de jongens de speelkoepel al hadden uitgeprobeerd voordat er iets uitgelegd was. Gedurende het spelen ontdekten en leerden de kinderen wat precies de bedoeling was.

De observatieresultaten en de feedback van deze user test zullen gebruikt worden om Moby Playground op de juiste manier door te ontwikkelen en perfect te laten aansluiten op de doelgroep. Al met al was het een geslaagde testdag.

Dit project wordt gesubsidieerd door Metropool Regio Eindhoven.