Skip links

Testen, workshops en meer zichtbaarheid voor het USPC

Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is druk bezig om haar diensten meer bekendheid te geven. Zo is het USPC online actiever op social media, wordt de website geoptimaliseerd, is het USPC fysiek aanwezig op evenementen als: Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture en worden er ‘Blessure preventie’ workshops gegeven aan trainers van Commit040.

Oftewel, het USPC laat haar gezicht meer zien om het contact tussen het kennis- en innovatie centrum, de scene en de sporters te bevorderen! Het USPC is sinds enkele weken ook iedere woensdag te vinden in Areafiftyone Skatepark. Naast het bevorderen van het contact geeft deze aanwezigheid de stagiaires van het USPC de mogelijkheid om projecten verder uit werken en in de praktijk te testen.

Verder heeft Bewegingstechnologie student Lisa de Koning, in het kader van Nano4Sports, samen met IMEC verschillende sensoren getest op hun kwaliteiten. Freerunning is een sport die veel van het lichaam vergt, met name tijdens landingen hebben knieën het zwaar te verduren. De afgelopen weken is onderzocht welke sensoren deze impact het best in kaart kunnen brengen. Een aantal sensoren hebben de eerste proef doorstaan, de komende periode worden de sensoren ook daadwerkelijk in de praktijk getest bij Commit freerun.

Tot slot verwelkomt het USPC Milou Schrijvers, een nieuwe stagiaire die zich gedurende haar afstudeerproject gaat richten op de conditieverbetering van BMX’ers. Milou zit in het laatste jaar van de bachelor Biomedical Sciences aan de Universiteit van Maastricht. Een goede conditie is een must binnen de Urban Sports, dit wordt echter vaak onderschat. Milou gaat daarom aan de slag om dit belangrijke aspect aan te pakken. De huidige conditietesten zijn vaak gericht op duursporten en niet op specifieke korte inspanningen (high intensity training) zoals een wedstrijdrun bij BMX Freestyle. Een goede reden voor het USPC en Milou om een nieuwe conditietest voor BMX Freestyle te ontwikkelen.

Bekijk voor meer informatie de website van het USPC of houd de socials in de gaten voor meer updates (@urbansportsperformancecentre)!