Skip links

Sneak Preview CityLegends

Nieuwe app CityLegends daagt urban sporters uit om meer in de stad te bewegen!

InnoSportLab Sport & Beweeg lanceert binnenkort CityLegends, een innovatieve, location based game die een extra dimensie geeft aan de wereld van urban sporters. Het doel van deze game is om urban sporters meer plezier en nieuwe uitdagingen te bieden om zo meer jongeren aan het bewegen te krijgen.

De basis van CityLegends is een virtuele map, waar gebruikers in de vorm van beweegchallenges door de stad heen allerlei tricks en oefeningen kunnen uitvoeren, filmen en uploaden. De gebruiker kan ervoor kiezen om challenges alleen uit te voeren, samen met vrienden, of om een (on)bekende uit te dagen. Video’s worden gerankt op basis van likes en views. Degene met de hoogste score mag zich de ultieme CityLegend noemen!

Met de lancering van deze app creëren we meer sportactiviteit in de openbare ruimte. Ook krijgen we middels de app inzicht in waar de favoriete urban sports plekken zijn en wordt de kwaliteit van urban sports prestaties vanwege het uitdagende karakter gestimuleerd. Voor de game zijn geen dure investeringen voor nodig. Het enige wat de gebruiker nodig heeft is: de stad en een telefoon.

Vervolgens is ’the city your playground’ en kan men de game spelen!

Momenteel wordt de game in co-creatie met urban sporters (freerunners en skateboarders) verder ontwikkeld. Lijkt deze game-app je interessant voor jouw stad of dorp of heb je aanvullende ideeën? Neem dan gerust contact met ons op!