Skip links

Novasports wint de VWS-challenge: buiten spelen!

In mei opende het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de challenge: buiten spelen. Hier krijgen aanvragers de kans om 40.000 euro binnen te halen om daarmee hun concept uit te werken tot een markt klaar product. Op 17 mei namen wij met de Vitality Innovation Kitchen het initiatief om negen potentiële aanvragers “klaar te stomen” voor de challenge aanvraag… En met resultaat!

Eén van de deelnemers uit ons begeleidingstraject: Novasports Sport en Beweeg, is met het project Trigloo ‘de interactieve speelkoepel’ één van de vier winnaars geworden van de VWS-challenge. De speelkoepel nodigt kinderen op een interactieve manier uit samen te bewegen in de openbare ruimte. Met led-lichten en geluiden die reageren op beweging worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd.

Met veel enthousiasme gaat InnoSportLab Sport en Beweeg Novasports ondersteunen om de speelkoepel technologisch interactief te maken. Hiervoor gaan we user-tests uitvoeren en helpen bij het zetten van de eerste stappen naar de markt!