Skip links

Pilot Moby Playground gaat van start!

Eind 2020 deden wij een oproep naar een pilot plek voor Moby Playground, een slimme en interactieve koepel met bijbehorend speelveld die kinderen uitnodigt om samen in de openbare ruimte te spelen en bewegen. Op deze oproep werd enthousiast gereageerd! Na een periode van technische doorontwikkeling, user tests van de ontwikkelde spellen en aanpassingen in het ontwerp (van een vierkant speelveld naar een rond speelveld) kunnen we nu bekend maken dat onze partners Recreational Systems International en Novasports Sport & Beweeg per september 2021 aan de slag gaan met de pilot in de gemeente Valkenswaard! En wij gaan hen begeleiden.

Aan de achterzijde van basisschool Schepelweyen in Dommelen, ligt een groot geasfalteerd plein. Dit plein wordt in de volksmond het ‘Terenplein’ genoemd. De gemeente krijgt al geruime tijd verzoeken vanuit de wijk Schepelweijen om dit plein opnieuw in te richten. Wijkbewoners blijken een behoefte te hebben aan een plek waar ze samen kunnen komen en waar opgroeiende jeugd een inspirerend en stimulerend alternatief geboden krijgt voor het ‘thuis achter het schermpje’ zitten. Een vraag en uitdaging waar Moby Playground dé oplossing voor kan zijn!

Het opstellen van een ontwerp voor het plein gebeurt in overleg met buurtbewoners, de basisschool en andere betrokkenen. Naast een atletiekbaan en multifunctioneel sportveld wordt er ook ruimte gemaakt voor Moby Playground. Kinderen kunnen op en met Moby Playground spelen, vervolgens halen wij de reacties van bewoners, leraren en kinderen op. Voorafgaand is samen met de buurtbewoners afgesproken om het geluidsniveau van de interactieve koepel tijdens de pilot  zo af te stellen dat deze geen overlast veroorzaakt bij omwonenden. De pilot loopt een half jaar waarin het veld met de partners, de school, buurt en de gemeente wordt getest en geëvalueerd.

Moby Playground wordt gesubsidieerd door Metropool Regio Eindhoven.