Skip links

Hoe staat het ervoor met..

Ondanks de corona-lockdown zijn wij volop actief binnen verschillende projecten, zo is de testfase van ‘Moby de speelkoepel’ bijna afgerond. Moby is een ‘knuffelbare’ speelkoepel voorzien van een krijtlaag. Met de speelkoepel worden kinderen (0-12) in de openbare ruimte, maar ook op: scholen, gemeenten (pleintjes), verenigingen, vakantieparken en andere speelplekken, op een uitdagende manier in beweging gebracht.

Met veel enthousiasme ondersteunt InnoSportLab Sport en Beweeg Novasports om ‘Moby de speelkoepel’ meer te digitaliseren en technologisch interactief te maken. De afgelopen periode hebben wij onder andere de gebruikerstesten onder kinderen, beweegwetenschappers, (sport)docenten en pedagogen gecoördineerd om geschikte spelvormen te ontwikkelen. Ook bij het zetten van de eerste stappen naar de markt bieden wij Novasports ondersteuning. Zo is over een paar weken ‘Moby de speelkoepel’, na enige coronavertraging te bestellen via Novasports Sport & Beweeg.

Naast Moby wordt er momenteel een gave playground vormgegeven. Ook worden er educatieve en thematische speelhoezen ontwikkelt die je over de koepel kunt spannen. Om een beeld te schetsen van de vele uitbreidingsmogelijkheden wordt er ter ondersteuning een hoes gemaakt voorzien van kruiptunnels.

© Ramon de Roij, directeur Novasports Sport & Beweeg