Skip links

Gave innovaties binnen Stad in Actie

Begin 2018 is InnoSportLab Sport & Beweeg het project Stad in Actie gestart. Hierin zijn, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, drie gemeenten en drie bedrijven gaan innoveren voor beweegstimulering in de openbare ruimte. Co-creatie projecten met de stad als innovatiebroedplaats. In het ontwikkelproces hebben we de behoeften en kennis van alle stakeholders en eindgebruikers opgehaald (gemeente, bewoners, verenigingen en kennisinstellingen). En met resultaat!

Mede dankzij dit project heeft InnoSportLab Sport & Beweeg een unieke, effectieve methode kunnen ontwikkelen om bedrijven en gemeenten verder te helpen bij hun innovatieprojecten. Ben je een gemeente of bedrijf met een innovatievraag? Neem gerust eens contact met ons op en kom geheel vrijblijvend op de koffie!

Bekijk de onderstaande video’s en ontdek welke gave innovaties in het project Stad in Actie zijn ontwikkeld!

De innovaties op een rij:
The floor is lava – ‘s Hertogenbosch & GameSolutionsLab

In samenwerking met de gemeente ’s Hertogenbosch heeft GameSolutionsLab een verbinding gelegd tussen openbare ruimte en het verenigingsleven. Hiervoor ontwikkelde zij een interactieve game: the floor is lava. Via deze applicatie worden tegels in de buitenruimte daadwerkelijk lava! De teamcaptain dient zijn/haar teamleden via de overige tegels zo snel mogelijk naar de overkant te leiden. Aanvullend hierop kunnen sport challenges worden uitgezet, die weer een link leggen naar omliggende verenigingen. Momenteel worden de eerste tegels daadwerkelijk geproduceerd, voor gebruik in Sportpark Noord te ‘s-Hertogenbosch. Hoe gaaf is dat?!

SmartGoals SkillCourt – Eindhoven & SmartGoals

Met hulp van de gemeente Eindhoven heeft Smartgoals haar bestaande technologie gebruikt om een slim sport- & speelveld te ontwikkelen. Samen met bootcampgroepen en kinderen zijn er complete behendigheid-, sprint- en speeltrainingen ontwikkeld. Dankzij de plaatsing van hufterproof Smartgoals poortjes worden deze trainingen toegankelijk voor iedereen. De prestaties worden via de Smartgoals app in een eigen “skill paspoort” gezet. Het resultaat is een Smartgoals SkillCourt, te gebruiken voor binnen- en buitenruimte!

Athletic Skills Garden app – Breda & Kragten

Bureau Kragten heeft in samenwerking met de gemeente Breda de Athletic Skills Garden app ontwikkeld: een app die van elk openbaar object op basis van het Athetics Skills Model een verantwoord beweegobject maakt! Door een multidisciplinaire groep studenten van de Hogeschool Utrecht is het eerste concept vormgegeven. Daarna hebben we samen met Fontys Sporthogeschool studenten de app doorontwikkeld en getest voor gebruik in de parken van Breda. Met de app kunnen nu laagdrempelige, uitdagende beweeg challenges gedaan worden op verschillende locaties en objecten in parken. Zonder dat er fysieke aanpassingen aan de ruimte te pas komen!