Skip links

De Leuke Linde inclusief!

Hoe maken we de bouwspeelplaats De Leuke Linde inclusief zodat ook kinderen en ouders met een beperking zich thuis en welkom voelen, kunnen spelen en anderen kunnen ontmoeten? Dat is de vraag die speelt bij stichting De Leuke Linde, de vrijwilligers van de Leuke Linde, belangenbehartigers zoals Bijzonder in Arnhem, het Apcg en de gemeente Arnhem. 

De Leuke Linde is een populaire bouwspeelplaats die draait op veel vrijwilligers. De bouwspeelplaats is sinds een aantal jaar volledig zelfstandig. De stichting en de vrijwilligers willen van de Leuke Linde een speeltuin maken die voor alle kinderen en ouders (met of zonder beperking) toegankelijk is en een plek is om samen te spelen en andere te ontmoeten. Voor iedereen moet de speelplek 100% welkom voelen, 70% toegankelijk zijn en 50% bespeelbaar. Er wordt samen met InnoSportLab Sport & Beweeg een plan opgesteld om tot een inclusieve speeltuin te komen. Daarbij wordt er zowel naar organisatorische ontwikkelingen als veranderingen in inrichting van de speelplek  gekeken. Hierbij wordt ook nadrukkelijk ingezet op het organiseren van activiteiten voor samenspel en ontmoeten. 

In samenwerking met: Speeltuin de Leuke Linde, Gemeente Arnhem, Bijzonder in Arnhem, Apcg (Arnhems platform Chronisch zieken).

Dit project wordt uitgevoerd binnen de Sportinnovator Vouchers, ZonMw.  Lees hier meer over onze andere projecten binnen de Sportinnovator Vouchers.