Skip links

Creatieve sessie Singelloop in Breda

“Stel dat hardlooproutes van de Singelloop in Breda gedurende het hele jaar als oefenrondje in gebruik genomen kunnen worden, hoe zou dat eruitzien?”

Met dit idee worstelde de gemeente Breda al geruime tijd. InnoSportLab Sport & Beweeg werd gevraagd om door middel van een creatieve sessie tot een concretere aanpak te komen. Een gevarieerde groep deelnemers van gemeente, hardloopverenigingen, hardlopers en andere professionals op het gebied van vitaliteit deed mee.

Verschillende werkvormen (inventarisatie, inspiratie en beeldvorming) leidden tot het gedeeld uiteindelijk idee, onder het motto: ‘Breda, brengt het samen’. Het idee is om het ‘Rondje Singel’ in 2020 tot een begrip gemaakt te hebben; een beweegronde met de singel als eyecatcher. Drie verschillende ASM-spots in Bredase parken moeten de sleutel worden, om zo de beleving aan heel de stad te geven.

Met de creatieve sessie is een eerste slag gemaakt en het resultaat is een idee dat wordt gedragen. Een concrete verdere afspraak is om met de betrokken partijen na de zomervakantie samen een ronde te gaan lopen langs de route. De conclusie van de sessie: een goed startpunt van een mooie projectgerichte aanpak richting het ‘Rondje Singel’.

Wij wensen de gemeente Breda en betrokkenen veel succes in de verdere uitwerking en willen de aanwezigen bedanken voor hun expertise en enthousiasme gedurende de creatieve sessie.