Skip links

CityLegends is live!

Afgelopen vrijdag, 12 juni, is CityLegends live gegaan!

CityLegends is een online Urban Sport & Culture platform waarin urban beoefenaars verbonden zijn, elkaar uitdagen, elkaars passie delen en waarderen (zelfs in deze vreemde coronatijd). Via het platform van CityLegends kan iedereen zijn of haar creativiteit delen door korte trickvideo’s te plaatsen op zelf gecreëerde ‘spots’ in de stad. Degene met de meest legendarische video mag zich CityLegend noemen.
Benieuwd naar de app? Download hem nu!

CityLegends biedt gemeenten daarnaast ondersteuning bij de ontwikkeling, uitvoering en activering van het urban sports beleid. Via een Urban City Scan worden lokale financieringsinstrumenten en behoeftes van urban sporters onderzocht. Daarnaast maakt CityLegends urban sport gemeenschappen inzichtelijk: waar bevinden zich de favoriete plekken, hoe wordt de openbare ruimte gebruikt en welke urban sports worden er waar en wanneer beoefend?

Ook worden frisse interactieve marketingacties ontwikkeld. Campagnes die de jeugdige inwoners uitdagen in de stad actief te zijn. Het ultieme doel? Levendige urban steden creëren, de jeugd prikkelen om urban sports structureel te gaan beoefenen en om wereldwijd de meest betrokken urban gemeenschap te worden.

Het project CityLegends is gestart als initiatief van InnoSportLab Sport & Beweeg binnen het Vitality Living Lab project en gebouwd in co-creatie met de urban sports community en game studio Hulan BV.