Skip links

Athletic Skills Garden app in Breda

Kragten is in een pilot met de gemeente Breda een Athletic Skills Garden app aan het ontwikkelen. Met de applicatie wordt iedere locatie omgebouwd tot een beweegtuin. De applicatie daagt mensen uit om op iedere plek in de openbare ruimte sportieve missies uit te voeren. De missies van de applicatie worden niet zomaar bedacht, maar volgens het Athletic Skills Model (ASM). ASM is een visie die onderbouwd is door wetenschap en praktijk waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Het biedt onder andere een springplank voor de topsport. Het ASM vindt dat je niet alleen moet investeren in de talenten van dit moment maar in elk kind dat sport of beweegt. 

De missies worden opgebouwd vanuit vaardigheden en competenties, ook wel de grondvormen van bewegen genoemd: zoals balanceren, klimmen, gooien, vangen en springen. Hierdoor kunnen overal en altijd, unieke en veelzijdige oefeningen gemaakt worden, waar iedereen gebruik van kan maken. 

InnoSportLab Sport & Beweeg heeft samen met studenten van Fontys Sporthogeschool het concept van de Athletic Skills Garden applicatie getest in het Brabantpark te Breda. De ontwikkeling van de Athletic Skills Garden applicatie is onderdeel van het project Stad in Actie: de stad als innovatie broedplaats voor beweegstimulering. Hierbinnen ontwikkelen we sport- en beweeginnovaties voor de openbare ruimte. ‘Stad in Actie’ draagt daarmee bij aan de ambitie van de Provincie Noord-Brabant om meer Brabanders gezond en vitaal te houden door sport en beweging. 

Meer weten over het project? Neem dan contact op met: lars@innobeweeglab.nl of bel: 06-29494516

Bekijk hier een korte impressievideo van de testdag: