Skip links

InnoBeweegLab en Beweegalliantie bundelen krachten

InnoBeweegLab en Beweegalliantie bundelen krachten

Onderzoeks- en innovatiecentrum InnoBeweegLab gaat per direct met haar expertise en onderzoeksactiviteiten de Beweegalliantie ondersteunen. Een logische stap gezien de overlap in de missie van beide organisaties: meer Nederlanders meer laten bewegen.

Met haar focus op het stimuleren van vrij, ongeorganiseerd bewegen in de (semi-)publieke ruimte focust de expertise van InnoBeweegLab op het Beweegalliantie domein Leefruimte, in bijzonder gerelateerd aan inrichtingsvraagstukken in de domeinen Vrije Tijd en Onderwijs.

Onderzoek drie beweegcirkels

InnoBeweegLab start met een aantal kleine, praktisch gerichte onderzoeken. Deze zijn gerelateerd aan obstakels die centraal staan in drie beweegcirkels:

  1. Gezonde Buurten
  2. Revolutie op het schoolplein
  3. Fietsen naar de schoolomgeving

Gezonde Buurten

Voor de beweegcirkel Gezonde Buurten wil InnoBeweegLab beter inzicht krijgen in de factoren die een rol spelen in succes van projecten als Gezonde Buurten. Meer specifiek wordt gekeken naar het proces van ontwerp, ontwikkeling, uitvoering, en de factoren die maken dat een project tegen een stootje kan. Die informatie gaan ze ophalen bij gemeenten die inmiddels ervaring hebben met de ontwikkeling van een Gezonde Buurt. Voor de uitkomsten van dit onderzoek wordt een startbijeenkomst georganiseerd in augustus/ september.

Revolutie op het schoolplein en Fietsen naar de schoolomgeving

InnoBeweegLab gaat ook de cirkels Revolutie op het schoolplein en Fietsen naar de schoolomgeving ondersteunen bij het opstellen van hun roadmaps. Met vertegenwoordigers van Beweegalliantie, cirkeltrekkers en cirkelpartners worden concrete afspraken voorbereid, zodat deze samenwerkende partners de geconstateerde obstakels ook daadwerkelijk kunnen gaan oplossen en implementeren in hun directe omgeving.

Samen met hun partners dragen Beweegalliantie en InnoBeweegLab zo bij aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving.

Meer weten? Neem contact met ons op!