Skip links

Wisseling van de wacht

Afgelopen maandag zijn de eerste nieuwe studenten alweer gestart. Maar voor we hen verwelkomen nemen we eerst afscheid van de studenten die hen voorgingen. Vorige week hebben namelijk de laatste stagiaires hun opdrachten bij ons afgerond. Lees hier wat ze hebben opgeleverd en wat de toekomst hen brengt!

Ondanks dat we afscheid nemen van 4 stagiaires, is er eerst nog een stagiaire binnen ons team die ons nog een half jaar langer blijft versterken, namelijk Madelief de Beer! Madelief is de afgelopen periode voornamelijk bezig geweest met het onderzoek op het Summa College waarbij ze heeft gekeken naar hoe de Summa studenten zichzelf beoordelen op de BRAVO-factoren (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning). Zij begeleid intussen de studenten met de interventies die zij voor elkaar hebben bedacht. De komende 5 maanden gaat zij verder met dit project, werkt ze aan de teamontwikkeling binnen InnoBeweegLab en is ze betrokken bij verschillende onderzoeken zoals het project voor het Urban Sportpark Eindhoven. Madelief, heel veel succes!

Tijd om helaas afscheid te nemen. We trappen af met de student die ons een jaar heeft ondersteund, namelijk Janneke Vloet. Janneke zelf: “Tijdens mijn stage heb ik met veel projecten van InnoBeweegLab kennis mogen maken! Zo heb ik samen met projectmanager Maxime gewerkt aan de projecten in Eindhoven en Purmerend. Daarnaast heb ik met mijn eigen project, een onderzoek naar ouderen en beweging in gemeentelijk beleid, een mooi kennisrapport Keep on Moving neergezet.” Janneke heeft haar stage van een jaar succesvol afgerond en rond inmiddels ook haar laatste vakken en studiepunten af voor haar Master Biomedische Wetenschappen.

De ICT en Media Design student Matthijs van der Kuijp heeft onderzoek gedaan naar welke digitale interactievormen gewenst zijn bij doelgroepen. Matthijs zijn onderzoek vormt de basis voor het concept waarin we de aspecten – om op een zo’n goed mogelijke manier ideeën op te halen  bij respondenten – verwerken.

De volgende student waarvan we afscheid hebben genomen is de derdejaars Communicatie & Multimedia Design student, Jesper Verhoeven. Jesper was een spin in het web als het gaat om vormgeving. Hij heeft geholpen bij het ontwerpen van onze dienstenflyers en banners en ging aan de slag met de fotografie voor InnoBeweegLab. Daarnaast heeft Jesper de nieuwe vormgeving en website voor Magic Trailz op zich genomen. Zoals hij zelf ook aangaf: aan diversiteit is geen gebrek geweest!

De volgende 2 studenten zijn Noor Visser en Stacey Allwood, deze stagiaires vormden samen als het ware een team om nieuwe Magic Trailz routes te. Stacey beschrijft haar stage als volgt: “Afgelopen periode heb ik stage mogen lopen bij Magic Trailz als 2D/3D artist. Ik heb geleerd hoe een route van Magic Trailz in elkaar zit en hoe ik er zelf een kan bedenken en uitschrijven, om deze vervolgens met schetsen en vormgeving in elkaar te zetten. Ik heb veel aan mijn creatieve denk, maar ook vormgeving skills kunnen werken tijdens het tot leven brengen van een route!” Ook Noor geeft aan een heleboel ervaringen op te hebben gedaan. Het zelfstandig werken aan een project, leren communiceren, het testen van software en het verbeteren van haar teken skills zijn vaardigheden die soms wat buiten haar comfort zone lagen maar ook vaardigheden die ze met trots meeneemt naar de toekomst!

Studentengroepen

Naast dat er stagiaires bij ons op kantoor aan de slag gingen met eigen opdrachten zijn er ook studentengroepen extern aan de slag gegaan met opdrachten voor InnoBeweegLab. Zo is er een groep van de minor beweegontwerper aan de slag gegaan om gamen juist als oplossing voor meer beweging in te zetten. Ook is er binnen KIEM GoCI onderzoek gedaan naar de gewenste interactie met bewoners van de Eindhovense wijk Stratum én hebben Game Design studenten een concept en platform ontwikkeld waarin bewoners gestimuleerd worden om zelfstandig en digitaal ideeën in hun wijk te bouwen.

We willen alle studenten heel erg bedanken voor hun inzet en creaties in ieders vakgebied! Heel veel succes met het vervolg van jullie studies!