Skip links

Onderzoek bij MonkeyTown – activiteit bij kinderen

Draagt MonkeyTown bij aan de activiteit bij kinderen? Zeker wel! Dat is gebleken uit het onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met BSO Wildwoozt, MonkeyTown en InnoBeweegLab.

MonkeyTown was benieuwd naar hun bijdrage aan activiteit bij kinderen. Doordat gamen en TV kijken groeien in populariteit bij kinderen is het voor door deze doelgroep belangrijk om toch manieren te vinden om aan voldoende beweging te komen. Samen met BSO WIldwoozt en MonkeyTown hebben we daarom onderzocht in welke mate kinderen actief zijn wanneer zij bij MonkeyTown spelen.

We hebben 27 kinderen eerst in een normale situatie laten spelen zoals ze dat bij BSO Wildwoozt doen (0-meting) en vervolgens mochten deze 27 kinderen van BSO Wildwoozt langs bij MonkeyTown in Eindhoven, waar ze zich een uur lang hebben kunnen uitleven!

Er is bevonden dat kinderen 75-90% van hun dagelijks aanbevolen stappendoel kunnen halen wanneer zij een middag (3 uur) bij MonkeyTown spelen. De overige resultaten van het onderzoek vind je in de factsheet hieronder.