Skip links

USPC op E-Moves 2018

“De provincie Brabant heeft de ambitie om wereldwijd aansprekende urban evenementen te organiseren”. Een ambitie waar InnoSportLab Sport & Beweeg én het Urban Sports Performance Centre (USPC) graag aan bijdragen!

In het weekend van 30 juni tot en met 1 juli vond het E-Moves urban culture festival 2018 plaats op Strijp-S te Eindhoven. E-Moves is een urban culture festival waar jonge talenten en (inter) nationale professionals zichzelf kunnen presenteren. Dit kon doormiddel van het uitvoeren van tricks of bijvoorbeeld door deel te nemen aan de competities die plaatsvonden.

Daarnaast bood het evenement de gelegenheid voor organisaties om diverse workshops, seminars en demonstraties te geven. Zo was ook het USPC hier namens InnoSportLab Sport & Beweeg aanwezig met een stand. Vanuit het USPC werden in het Klokgebouw demonstraties gegeven van het freerunning tijdregistratie systeem. Daarnaast werden er op het Ketelhuisplein slowmotion beeldanalyses van BMX’ers gedemonstreerd.

Tot slot bracht het festival de urban sport onder de aandacht bij de “gewone Nederlander” en kregen de urban sporters de mogelijkheid om de nieuwste technologieën ter preventie van blessures en prestatieverbetering te ondervinden. Het USPC biedt hiervoor onder meer de voorziening van test- en meetfaciliteiten aan.

Bekijk hier de after movie van het evenement: After Movie EMOVES 2018.