Skip links

Nationale Sport Innovatie Congres

Op 8 oktober organiseert het cluster Sports & Technology voor de 15e keer het Nationale Sport Innovatie Congres. Een congres waar een uniek netwerk van ruim 200 medewerkers en beslissers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en de sport samenkomt om elkaar te ontmoeten, te leren van topondernemers en experts en om de impact van sportinnovatie in de praktijk te ervaren.

Tijdens het congres vinden zowel centrale kennissessies als parallelsessies plaats waar ruim 20 topondernemers als John Baekelmans (Vice President imec Nederland), Ad van Berlo (docent TU/e en oprichter VanBerlo) en experts als Paul Iske (hoogleraar Open Innovatie) en Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV) hun kennis, ervaringen en succesverhaal delen. Binnen de verschillende sessies staan er vier thema’s centraal:

  • Vital city – mensen centraal;
  • Presenteren – je beste zelf;
  • Impact – idee naar succes;
  • De experience room, waar technologieën ter optimalisatie van de vitaliteit en prestaties van individuen worden getoond.

InnoSportLab Sport en Beweeg draagt actief bij aan dit congres: onze labmanager Harmen Bijsterbosch is moderator voor de deelsessies binnen het thema Vital City, waarin het stimuleren van vitaliteit van mensen op het werk, op school en in de publieke ruimte centraal staat. Tevens presenteert Harmen in deze sessie het project Vitality Living Lab en zal hij ingaan op praktische voorbeelden die door InnoSportLab Sport en Beweeg worden uitgevoerd.

Tot slot wordt er tijdens het congres voor de 10e keer de Dutch Sports Innovation Award uitgereikt. Geïnteresseerden hebben hun idee of product voor 18 september in kunnen dienen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert de drie finalisten die vervolgens op het congres een pitch mogen houden.

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers, de award en tickets is te vinden op:
www.sport-innovatiecongres.nl