Skip links

Startschot voor de Vitality Innovation Kitchen

Vrijdag 17 mei vond de Vitality Innovation Kitchen plaats, een evenement dat we als lab mede organiseerden vanuit het project Vitality Living Lab. Het doel van het Vitality Living Lab project is om innovaties rondom het thema Vitaliteit helpen succesvol te worden. Projectpartners werken hiervoor in deelprojecten samen, veelal in wisselende samenstelling. InnoSportLab Sport & Beweeg is een van deze projectpartners.

Het event Vitality Innovation Kitchen is tot stand gekomen nadat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een Challenge heeft uitgezet met betrekking tot: Bewegen in de openbare ruimte. Deze challenge maakt het voor bedrijven mogelijk om een financiering van 40.000 euro binnen te halen en daarmee vervolgens een concept uit te werken tot een marktklaar product. InnoSportLab Sport & Beweeg heeft, als projectpartner, het initiatief genomen om potentiële aanvragers voor deze challenge te coachen en begeleiden bij hun aanvraag.

Gedurende het Vitality Innovation Kitchen event werden er negen innovatieve cases van bedrijven voorbereid middels de methode ‘pressure cooken’. De deelnemende bedrijven kregen meer informatie over de do’s en don’ts van het schrijven van een aanvraag. Daarnaast kreeg men de kans om vragen te stellen, in discussie te gaan over de aanvragen en een pitch voor te bereiden met een team van experts dat werd aangeboden via het breed partnernetwerk van het Vitality Living Lab. Dit brede netwerk biedt onder andere toegang tot potentiële klanten, technologie, expertise, test- en meetdiensten en testgroepen.

Al met al was het Vitality Innovation Kitchen event op 17 mei een erg positieve dag die we geheel kosteloos aan konden bieden. Het begeleidingstraject wordt na deze pressure-cooker dag de komende periode voortgezet, de negen partijen worden voorzien van een pitch training en ontvangen feedback op de concept aanvragen.

Een indruk krijgen van de dag? Bekijk hier de video.