Skip links

Nieuwe mkb innovatieprijsvraag is live: maak kans op €40.000 innovatiebudget!

De provincie Noord-Brabant wil dat zoveel mogelijk Brabanders (gaan) voldoen aan de beweegnorm. Een beweegvriendelijke leefomgeving is hierbij een belangrijke voorwaarde. Het Brabantse mkb krijgt daarom de mogelijkheid om via 3 verschillende innovatiechallenges vernieuwende producten en diensten te ontwikkelen, met als doel een beweegvriendelijke omgeving voor alle Brabanders te creëren.

De huidige innovatiechallenge richt zich op recreatieve beweegvoorzieningen (‘hardware’) in de openbare ruimte. Brabantse mkb-ondernemingen kunnen een innovatiebudget aanvragen om een fysieke beweegvoorziening te ontwikkelen die gericht is op de stimulering van sport en/of spel in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld een nieuw speeltoestel of een nieuw type sportveld.

Recreatieve beweegvoorziening
Het doel van de huidige innovatiechallenge is om een fysieke beweegvoorziening te creëren die eindgebruikers verleidt en faciliteert tot recreatieve vormen van beweging (sport en spel) in de openbare ruimte, en daarmee bijdraagt aan het realiseren van een (meer) beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte.

SSNB en InnoBeweegLab bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van deze innovatie met hun kennis, expertise, netwerk en praktijkervaringen (co-creatie). Gebruikerstesten in deelnemende gemeenten behoren ook tot de mogelijkheden.

Doe mee!
Mkb-ondernemingen kunnen tot uiterlijk 26 april 2024 om 17.00 uur een aanvraag indienen. Klik op de button voor meer informatie en de voorwaarden.

Challenge 2 live!