Skip links

Studentenwisselingen & updates

De stagiaires die zijn gestart in september zijn al weer enige tijd onderweg in hun stageperiode. Twee studenten ronden deze week hun stage af. Er zijn ook 4
studenten die voor een periode van 1 jaar stage lopen bij InnoBeweegLab. We blikken samen met de studenten terug op de afgelopen periode, nemen de projecten en resultaten kort met je door én stellen onze nieuwste aanwinst voor!

Nieuwe aanwinst
We trappen af met onze nieuwe aanwinst. Vorige week is de 23-jarige Daan van Rooij uit Geldrop bij ons gestart! Daan zit in het laatste jaar van de opleiding SPECO Sportmarketing van Fontys Hogescholen in Tilburg. Hij gaat voor zijn afstudeerscriptie bij ons aan de slag met een onderzoek naar hoe de online traffic geoptimaliseerd kan worden. Daarbij brengt hij onze huidige digitale aanwezigheid in kaart, maakt hij een platform-, online klantenreis- en behoefteanalyse en schrijft met deze input een conversieplan.

Afrondingen
Over naar de twee studenten die hun stage deze week afronden. Allereerst afstudeerder Daan Snoeijen uit Oss. Daan is een Fontys ICT student en heeft gedurende een half jaar zijn afstudeerstage bij ons gelopen. “Tijdens de eerste helft van mijn stage ben ik vooral bezig geweest met het gamificeren van de vragenlijsten die InnoBeweegLab nu gebruikt. Na gebruikerstesten bleek dit een duidelijk succes te zijn. In het tweede deel van mijn stage heb ik een een community platform ontwikkeld waarin gebruikers (wijkbewoners) ook op andere manieren een mening kunnen geven.” Daan zal in de komende weken zijn eindpresentatie op school geven en daarmee zijn opleiding afronden. Wij wensen hem veel succes met de laatste loodjes!

De tweede student waarvan we inmiddels al afscheid hebben genomen is Timo Baijens. Timo studeert Communication & Multimedia Design aan Avans Hogescholen en heeft het afgelopen half jaar zijn creativiteit losgelaten op de rebranding van Magic Trailz. “Ik heb gewerkt aan de vernieuwing van de website die onlangs live is gegaan, het doorvoeren van de nieuwe huisstijl en de conceptualisering van nieuwe routes. Ik heb de afgelopen maanden geleerd hoe het is om te werken in een echte werkomgeving.” Timo heeft zijn stage inmiddels dus met succes afgerond!

Update van de studenten die ons team nóg een half jaar ondersteunen
Eind september zijn drie tweedejaars Sportkunde studenten aan de Fontys Sporthogeschool bij InnoBeweegLab gestart met hun meewerkstages. Jori van den Broek uit Helmond, Alperen Kocak uit Tilburg en Jasper Gijzen uit Eindhoven versterken ons team gedurende een jaar (tot de zomer van 2024) voor 2 dagen per week. Iedere student heeft een focus op eigen projecten. Zo heeft Jori zijn focus liggen op Magic Trailz, hij test de verschillende interactieve routes en verzorgt de backend van de app. Jasper is onder andere aan de slag gegaan met het ondersteunen van de onderzoeken binnen een aantal #040Beweegt projecten. “Ik heb de afgelopen tijd geleerd hoe ik demografisch onderzoek doe naar een bepaalde wijk. Naast het onderzoekende gedeelte ben ik ook veel bezig geweest om de verzamelde gegevens duidelijk in kaart te brengen. Ik hoop hier in de komende tijd nog beter in te worden en misschien ook al mee te kunnen denken in oplossingen over hoe je bepaalde doelgroepen/wijken meer in beweging kan krijgen.”

Jasper en Alperen helpen elkaar veel met elkaars projecten. Alperen heeft echter een focus op het project Amsterdam Nieuw-West. Hij heeft geholpen bij het demografisch onderzoek en de regie genomen bij het ophalen van de wensen en behoeften van de bewoners en gebruikers rondom het sportpark Ookmeer. Hij is zelf meerdere dagen mee op pad geweest, heeft de planningen gemaakt en resultaten ingevoerd. Momenteel hebben we alle input geanalyseerd en werken we richting de afronding van het onderzoek. Houd onze kanalen in de gaten voor updates over dit project!

De laatste student in ons gezelschap is Sportkunde student Wouter Bosch. Wouter loopt zijn afstudeerstage tot de zomer van 2024. “Wat ik heel leuk vind, is de afwisseling in het werk bij InnoBeweegLab. Zo heb ik de afgelopen 3 maanden gewerkt aan: het Fitcoins project, de eerste analyses van het onderzoek in Bonaire en heb ik medestagiaires geholpen binnen hun projecten. Daarnaast ben ik er ook al vaak op uit geweest, zo heb ik bijvoorbeeld de ELIS Innovation Summit mogen bezoeken.”

Wij willen graag Daan S. en Timo bedanken voor hun inzet tijdens het afgelopen half jaar en wensen de andere studenten nog heel veel succes in de komende periode!