Skip links

De Vraag van de Klant

“Het afgelopen jaar stond uiteraard ook voor mij in het teken van veel thuiswerken. In mijn geval een werkplek in de serre, in gezelschap van onze twee honden. Twee mannetjes. Althans … ‘we hebben ze laten helpen’. Alsof ze daar zelf om hebben gevraagd?!

In de dienstverlening van InnoSportLab Sport & Beweeg staat juist wel de vraag van de klant centraal. Vraagt u zich af hoe u een ruimte zo beweegvriendelijk mogelijk inricht? Heeft u hulp nodig bij het succesvol ontwikkelen van uw sport, spel of beweeginnovatie? Wil u valideren of uw aannames over uw klanten wel kloppen? Wij helpen u daarbij graag!

Ook onze opdrachtgevers dienen immers zo goed mogelijk in te spelen op de vraag van de klant. In hun geval vaak de eindgebruiker. Wat voor behoeften aan sport, spel of bewegen hebben de gebruikers van hun producten en diensten? Welke gedachten en ideeën leven er onder die eindgebruikers? Wij helpen onze klanten om die antwoorden te vinden, om ze vervolgens samen naar passende oplossingen te vertalen. Dus eigenlijk een “business-to-klant-to-eindgebruiker” model.

Soms krijgen we dan de vraag “maar wat als de klant nou niet het goede antwoord geeft?”. Dat kan natuurlijk niet! Hooguit heeft hij moeite met het zich kunnen inbeelden van een toekomstige situatie, of het goed formuleren van zijn antwoord. Dat is dan precies waar wij met onze onderzoeksmethoden bij helpen. Maar verder is de mening van de klant nou net wat je wil weten. Wil je niet van je eigen aannames blijven uitgaan. Want of het nu om economische of maatschappelijke doelen gaat, het gedrag van de gebruiker bepaalt het uiteindelijke succes van je investering!

Natuurlijk kan het spannend zijn om je klanten om hun mening te vragen. Daar moet je je kwetsbaar voor durven opstellen. En soms doet het dan ook pijn. Het vraagt dus niet alleen om visie op je innovatieproces, maar vooral ook om het lef om het daadwerkelijk zo te doen. Werk jij voor een organisatie die daarvoor (nog wel) ‘de ballen heeft’? Laat ons u dan helpen en neem contact op!”