Skip links

Afscheid van een vaste kracht

Helaas nemen wij per 1 september afscheid van een van onze vaste krachten, namelijk projectmanager Maxime Verdijk. Een echte spin in het web, overal in te zetten en vliegensvlug met haar taken afwerken. Blik hieronder samen met Maxime terug op haar periode bij InnoBeweegLab!

“Daar ga ik dan. Na bijna 5 jaar heb ik besloten om InnoBeweegLab te verlaten en een nieuwe uitdaging als projectcoördinator Sport bij Cello aan te gaan. 5 jaar geleden rondde ik mijn studie Bewegingswetenschappen af en trok ik de stoute schoenen aan. Via onze gezamenlijk stage bij InnoSportLab de Tongelreep leerde ik projectmanager Lars kennen. Hij was inmiddels aan de slag bij InnoSportLab Sport & Beweeg en ik besloot een open sollicitatie te sturen. Al snel mocht ik op gesprek komen, er was namelijk een plek vrijgekomen als embedded scientist voor het Urban Sports Performance Centre. Ik was nog nooit in een skatepark geweest maar toch kreeg ik van directeur-bestuurder Harmen het vertrouwen voor een werkervaringsplek en ging ik al snel aan de slag. Hier leerde ik een hele nieuwe community kennen en startte ik samen met Jesse Kling en Jimmy Hermans het project Sports Motion Capture (ik heb nog nooit zo’n stressvolle dag als het NK BMX gekend). Ook ging ik aan de slag met impactmetingen bij freerunning (waar ik o.a. een artikel over mocht schrijven in Sportgericht), bezocht ik freerunwedstrijden met het tijdsysteem en werd het idee van Skatrixx geboren. Mooi om te zien dat Raymund deze lijn nog steeds doorzet!

Na bijna anderhalf jaar maakte ik de overstap naar (toen nog) InnoSportLab Sport & Beweeg en hier kwam mijn onderzoekskennis goed van pas. Het was samen met Lars, Harmen en Maureen veel pionieren maar het heeft wel geleid tot de professionele organisatie die we deze dag zijn.

Mijn meest memorabele momenten?
– Ons eerste echte behoeftenonderzoek bij Sportpark Noord in Den Bosch.
– 2 dagen met de Westerschelde Ferry op en neer om behoeftes van passagiers in kaart te brengen.
– De demografie van de gemeente Stein 10x opnieuw doen omdat je toch weer nieuwe informatie vindt.
– 70 stappentellers ophalen bij de Mediamarkt waarmee we op 2 scholen 3 maanden lang het project Fitcoins@school hebben uitgevoerd.
– Voor de allereerste keer rondlopen in het veel te felle oranje vest van InnoBeweegLab.
– Kriskras het land door van Emmen en Enschede tot aan Rotterdam, Purmerend, Stein en Roosendaal.
– Rondsjouwen met AmiGo de Voetbalschieter, daar krijg je spierballen van!

1 project heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen en dat is Kickit, een project dat we 3 jaar geleden startten. Kickit clinics voelen als een uitje in je dagelijkse werkzaamheden en wie wordt er nu niet enthousiast van al die blije gezichten? Zoals jullie eerder al konden lezen vond op 4 juni het allereerste Kickit toernooi plaats, voor mij een hele mooie mijlpaal voor dat wat we de afgelopen 3 jaar met dit project hebben bereikt. Het is niet voor niks dat ik heb besloten dat ik meer met deze doelgroep aan de slag wil.

Wat ik bovenal ga missen is het team. Onze 100% overleggen (wekelijks teamoverleg, want 100% is aanwezig) laten zien dat de samenwerking binnen InnoBeweegLab een geoliede machine is; je kent elkaars sterkten en zwakten, je weet wat je aan elkaar hebt en kunt op elkaar vertrouwen om samen elke dag weer een stapje verder te komen. Met pijn in het hart verlaat ik mijn vertrouwde stekje en team, maar ik heb ook heel veel zin in wat de toekomst gaat brengen!

Ik wil mijn collega’s Harmen, Lars, Maureen en Raymund maar ook de samenwerkingspartners bedanken voor al die jaren van fijne samenwerking! Wie weet tot ziens! Maxime Verdijk”

Maxime, super bedankt voor jouw onvoorwaardelijke inzet de afgelopen jaren. Jouw kennis en kunde waren van grote waarde voor de organisatie. Heel veel succes met wat de toekomst je gaat brengen!