Skip links

Afscheid collega Lars van Raaij

Helaas hebben wij per 30 juni 2024 afscheid genomen van een echte routinier binnen InnoBeweegLab, namelijk Lars van Raaij. Voor velen een bekend gezicht van de organisatie, actief geweest in functies van onderzoeker en projectmanager tot business developer! Blik hieronder samen met Lars terug op zijn jaren bij InnoBeweegLab en ontdek wat zijn nieuwe uitdaging is!

“Alweer een tijd geleden! Na mijn afstuderen in Sportkunde was ik op zoek naar een baan waarin ik techniek, onderzoek en sport kon combineren. In 2018 kreeg ik de kans om te beginnen als onderzoeker en projectmanager bij het toenmalige InnoSportLab Sport & Beweeg. Destijds werkten we parttime met zijn tweeën, maar we groeiden al snel uit tot een team van vijf. Hoewel ik toen soms nog een “snelle druktemaker” was, werd ik goed gecoacht in mijn rol als projectmanager. Het was een inspirerende tijd waarin we pionierden bij het opzetten van de organisatie en het ontwikkelen van nieuwe diensten.

Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan en al snel veel verantwoordelijkheden gekregen. Ik begon met projecten waarbij we samenwerkten met gemeenten en bedrijven om innovatieve producten naar de openbare ruimte te brengen. Ik begeleidde bedrijven bij de ontwikkeling van sportinnovatieproducten zoals de Smartgoals Skillcourt, Moby Playground en Active Esports Arena, die nu op meerdere locaties zijn gerealiseerd.

Samen met mijn collega’s hebben we de eerste diensten van InnoBeweegLab gepilot. Inmiddels voeren we wijkonderzoeken uit in verschillende gemeenten, van Den Bosch tot aan Bonaire. In de afgelopen zes jaar heb ik veel meegemaakt en de vrijheid gekregen om mijn sterke punten te ontwikkelen. Ik heb studenten begeleid, gereisd, nieuwe diensten ontwikkeld, samengewerkt met geweldige collega’s en sterke relaties met partners opgebouwd. Naarmate het team groeide, kreeg ik de kans om als business developer te functioneren voor het InnoBeweegLab, Urban Sports Performance Centre en Magic Trailz. In 2021 kwam Magic Trailz op ons pad en kreeg ik het vertrouwen om dit verder te ontwikkelen, waardoor ik ook ervaring heb opgedaan in het ondernemerschap. Dit avontuur gaat nog steeds door!

Mijn allergrootste hoogtepunt is de fijne, warme samenwerking met het team en de partners waarmee we samen mooie resultaten hebben behaald.

De diverse taken en verantwoordelijkheden van de afgelopen jaren gaven me veel energie! Ik ben trots op mijn bijdrage aan de ontwikkeling van het lab. We hebben een geweldig team, en ik ben ervan overtuigd dat we de komende zes jaar veel zullen bereiken en groeien. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en voor de mensen die ik onderweg heb leren kennen. Deze ervaring neem ik mee in mijn nieuwe rol als beleidsuitvoerder maatschappelijke voorzieningen bij de gemeente Deurne. Hier zal ik het sportdossier oppakken en voorzieningen realiseren om de inwoners van Deurne zo goed mogelijk te faciliteren, waarmee ik direct impact kan maken. Daarnaast blijf ik nog nauw betrokken met Magic Trailz en zet ik mijn werk daar met veel enthousiasme voort!”

Lars, ontzettend bedankt voor jouw tomeloze inzet de afgelopen jaren. Heel veel succes bij de gemeente Deurne en gelukkig zijn we via Magic Trailz nog met elkaar verbonden!